Elhunyt Klapka György

Meghalt Klapka György Magyarország legendás üzletembere, táncos, koreográfus. De különösen híres volt, amiért arany, ezüst, ékszerek és briliánsok értékesítésével is foglalkozott.

Nyolvannyolc éves korában elhunyt Klapka, halála napjának reggelén még interjút adott a Mokkában, posztolt Facebook oldalára. Majd később összeesett és meghalt.

Klapka István művész és Bilicska Mária kereskedő fiaként született. 1944 végén behívták katonának, Albertfalván képezték ki. Alakulatával Zsámbékig jutottak, itt bekerítették őket az oroszok, de néhány társával sikerült megszöknie. Ezután a budai Várba osztották be telefonkábeleket húzni egy SS-egység mellé. Később Passauig jutott egységével, de onnan is megszökött. Tanulmányait a Színművészeti Főiskolán kezdte, ahol Soós Imre, Horváth Teri, Szemes Mari, Gyurkovics Zsuzsa és Gera Zoltán voltak az osztálytársai. Ezután balettozni tanult. Először egy budapesti varietében lépett fel, majd megfordult szerte a világon. Két évet töltött Berlinben, 42 éves koráig dolgozott ezen a pályán. Még táncosként kezdett kereskedelemmel foglalkozni. Az NDK-ból több embert is átvitt Nyugatra, majd miután lebukott, halálra ítélték. Az 1990-es évektől foglalkozik diótermesztéssel, Magyarkeresztúron, Rábcakapiban és Osliban vannak birtokai. Ezen kívül arany, ezüst, ékszerek és briliánsok értékesítésével is foglalkozik.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!