“Normális ha szarban húgyban fekszenek az idősek”

A kép a János Kórházban készült állapotokat mutatja (kép: 24.hu)

A két ünnep között került ki a Facebook-ra egy bejegyzés melyben egy nő a hozzátartozójáról készített képekkel illusztrálta a magyar egészségügyi állapotokat.

Az alábbiakban pontosan közölt idézetek következnek, valamint olyan képek, melyek csak erős idegzetűeknek szólnak!

“Erre már nincsenek szavak te Orbán retek aki szét lopod az országot a haverjaiddal eggyütt remélem a te pereputtyodat is igy fogják ápolni.

Tegnap is posztoltam egy képet a Köbányai Gizella krónikus belről hogy milyen embertelenül bánnak szegény idősekkel és panaszunk ellenére mai termés……… anyósom alatt a fenekétől a nyakáig tiszta pisi,az ágy alatt több liter ifúziós viz ……gondom mellé folyt de szartak rá, majd ránéztem a mellette levő nénire aki miatt is kivertem a balhét felemeltem a takarót borzalmas látvány fogadott.Megint velem volt a baj hogy mertem szólni.

Nézzétek a képeket ezeknél ez normális ha szarban húgyban fekszenek az idősek .Feléjük sem néznek ott ültek bent a szobába és bagóztak.” írta a nő a bejegyzésében

Erre már nincsenek szavak te Orbán retek aki szét lopod az országot a haverjaiddal eggyütt remélem a te pereputtyodat is…

Közzétette: Eva Sziraky Torba – 2016. december 27.

A bejegyzés alatt a felháborodott kommentek közt lehet olvasni a történet folytatását, miszerint a betegért elviekben felelős dolgozók javaslatot tettek a beteg elszállítására egy magánintézménybe – ahol majd “jobban bánnak vele”, igaz egy havi fizetésért cserébe.

Az osztályvezető orvosnő szerint itt minden jól szép renbe működik és ha nem tetszik vigyem fizetős helyre a mamát ott majd jobban bánnak vele.Egésznap szarba -húgyban feküdni???Ez neki megfelelő!!!!

Azt valószínűleg nem is sejti a fenti kijelentést tevő “osztályvezető orvosnő”, hogy a kórházi alapellátás Magyarországon sem ingyenes, azért cserébe egész életükben járulékokat vonnak el tőlünk, így igenis jár mindenkinek a figyelem, az ellátás és a méltóság.

 


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon! Nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük! A Pesti Bulvár csapata
 • Lajosné Szatmári

  Furcsa gondolkozásúak az emberek. Krónikus osztályra(elfekvőbe) adják a hozzátartozókat, ahol akár 40 betegre jut egy ápoló, szemben a családon belüli gondozással, ahol csak az az egy idős lenne. Aztán még azon siránkoznak, hogy nem minden történik azonnal. Hát ez az igazi probléma. Miért nem jár annak az idősnek a család? Miért kell idegenek gondjaira bízni, közben pedig a nyugdíját felélni? Ezen gondolkozzunk el! Ne legyenek elfekvők. Azok olyanok, mint régen a szegény kórházak.

  • Pál Zele

   Sajnos kevés magyar cselekszik oly módon az idős családtagjaival ahogy az illene és ön leírta ,,,,

   • Éva Nagy

    Sajnos kevés magyarnak adatik meg, hogy otthon maradjon, és ápolja idős hozzátartozóját. Ez nem illem kérdése, hanem sajna a pénzé.

   • puja

    Mert dolgozik és nem tud otthon maradni!

    • istvanka

     Megvonnak minden pénzt,amihez másképp nem férnek hozzá!

  • Éva Nagy

   Az eszedbe sem jut, hogy esetleg nincs más megoldása? Mert dolgozik, és nem maradhat otthon bármennyire szeretne, mert valamiből meg kell élni? Nézz szét a világban, ki engedheti meg magának,hogy felmondjon a munkahelyén? Ne itélkezz, te sem tudhatod mi vár rád.

   • Lajos Orsos

    Kedves Eva,
    az igaz hogy valamiböl meg kell elni, de az adott,,,kapott munkat meg is szivvel,minöseggel kell elvegezni ! Es ki ezt nem tudja ,mert keves a penz,,,nehez a munka,,,piszkos a munka,,,,, ilyen okokkal , hat az hagyja ,, vagy akdassza fel magat !! mert az ilyen ember,ilyen szakmaban nem segitseg, hanem egy kartevö ,alattomos szar !!!de nem ember !

  • Mannácska

   Igen, lehet választani, hogy idős hozzátartozóddal maradsz otthon, vagy enni adsz a gyerekednek. Ill tudok olyan családról, ahol maga a család is mentálisan majdnem belerokkant az idős,demenciában szenvedő hozzátartozó gondozásába. Nem azért szültem a gyerekeimet, hogy teher legyek a nyakukon. Nekik is van családjuk,munkahelyük, stb ahol helyt kell állniuk. Ha rámegy a nyugdíjam az ápolásra, akkor menjen, de a megélhetésüket, a családjukat nem szeretném soha veszélybe sodorni!

  • Umann Tamás

   Nem stadionépítésre és luxusjachtok vásárlására kellene költeni az adónkat. Ha lenne eszed (de nincs) akkor ezt írtad volna.

  • TR

   A nyugati kultúra és a városiasodás széttépte a családokat. Régen együtt élt több generáció és tudtak egymásra figyelni. Ma sokszor nem lehet megoldani, hogy a család vigyázzon az idősekre, mert mindenki elmegy reggel dolgozni és este ér haza. Be lehetne vezetni a gyeshez hasonló járadékot. Csak ezzel az a baj, hogy amíg egy gyerek 3 év után bölcsődébe tud menni, addig egy beteggondozás sokkal tovább is tarthat.

 • Zita Zsolnai

  Szatmári Lajosné, egy kicsit gondolj bele, ha nincs valaki aki otthon maradhat hónapokat az időssel, mert dolgozik, az zárja rá az ajtót a beteg, magatehetetlen rokonára 10-11 órányi időre? A mai helyzetben nem mindenki teheti meg. Te bevállalnád?