“Normális ha szarban húgyban fekszenek az idősek”

A kép a János Kórházban készült állapotokat mutatja (kép: 24.hu)

A két ünnep között került ki a Facebook-ra egy bejegyzés melyben egy nő a hozzátartozójáról készített képekkel illusztrálta a magyar egészségügyi állapotokat.

Az alábbiakban pontosan közölt idézetek következnek, valamint olyan képek, melyek csak erős idegzetűeknek szólnak!

“Erre már nincsenek szavak te Orbán retek aki szét lopod az országot a haverjaiddal eggyütt remélem a te pereputtyodat is igy fogják ápolni.

Tegnap is posztoltam egy képet a Köbányai Gizella krónikus belről hogy milyen embertelenül bánnak szegény idősekkel és panaszunk ellenére mai termés……… anyósom alatt a fenekétől a nyakáig tiszta pisi,az ágy alatt több liter ifúziós viz ……gondom mellé folyt de szartak rá, majd ránéztem a mellette levő nénire aki miatt is kivertem a balhét felemeltem a takarót borzalmas látvány fogadott.Megint velem volt a baj hogy mertem szólni.

Nézzétek a képeket ezeknél ez normális ha szarban húgyban fekszenek az idősek .Feléjük sem néznek ott ültek bent a szobába és bagóztak.” írta a nő a bejegyzésében

Erre már nincsenek szavak te Orbán retek aki szét lopod az országot a haverjaiddal eggyütt remélem a te pereputtyodat is…

Közzétette: Eva Sziraky Torba – 2016. december 27.

A bejegyzés alatt a felháborodott kommentek közt lehet olvasni a történet folytatását, miszerint a betegért elviekben felelős dolgozók javaslatot tettek a beteg elszállítására egy magánintézménybe – ahol majd “jobban bánnak vele”, igaz egy havi fizetésért cserébe.

Az osztályvezető orvosnő szerint itt minden jól szép renbe működik és ha nem tetszik vigyem fizetős helyre a mamát ott majd jobban bánnak vele.Egésznap szarba -húgyban feküdni???Ez neki megfelelő!!!!

Azt valószínűleg nem is sejti a fenti kijelentést tevő “osztályvezető orvosnő”, hogy a kórházi alapellátás Magyarországon sem ingyenes, azért cserébe egész életükben járulékokat vonnak el tőlünk, így igenis jár mindenkinek a figyelem, az ellátás és a méltóság.

 


Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük!
A PestiBulvár csapata

11 HOZZÁSZÓLÁSOK

 1. Furcsa gondolkozásúak az emberek. Krónikus osztályra(elfekvőbe) adják a hozzátartozókat, ahol akár 40 betegre jut egy ápoló, szemben a családon belüli gondozással, ahol csak az az egy idős lenne. Aztán még azon siránkoznak, hogy nem minden történik azonnal. Hát ez az igazi probléma. Miért nem jár annak az idősnek a család? Miért kell idegenek gondjaira bízni, közben pedig a nyugdíját felélni? Ezen gondolkozzunk el! Ne legyenek elfekvők. Azok olyanok, mint régen a szegény kórházak.

  • Sajnos kevés magyar cselekszik oly módon az idős családtagjaival ahogy az illene és ön leírta ,,,,

  • Az eszedbe sem jut, hogy esetleg nincs más megoldása? Mert dolgozik, és nem maradhat otthon bármennyire szeretne, mert valamiből meg kell élni? Nézz szét a világban, ki engedheti meg magának,hogy felmondjon a munkahelyén? Ne itélkezz, te sem tudhatod mi vár rád.

   • Kedves Eva,
    az igaz hogy valamiböl meg kell elni, de az adott,,,kapott munkat meg is szivvel,minöseggel kell elvegezni ! Es ki ezt nem tudja ,mert keves a penz,,,nehez a munka,,,piszkos a munka,,,,, ilyen okokkal , hat az hagyja ,, vagy akdassza fel magat !! mert az ilyen ember,ilyen szakmaban nem segitseg, hanem egy kartevö ,alattomos szar !!!de nem ember !

  • Igen, lehet választani, hogy idős hozzátartozóddal maradsz otthon, vagy enni adsz a gyerekednek. Ill tudok olyan családról, ahol maga a család is mentálisan majdnem belerokkant az idős,demenciában szenvedő hozzátartozó gondozásába. Nem azért szültem a gyerekeimet, hogy teher legyek a nyakukon. Nekik is van családjuk,munkahelyük, stb ahol helyt kell állniuk. Ha rámegy a nyugdíjam az ápolásra, akkor menjen, de a megélhetésüket, a családjukat nem szeretném soha veszélybe sodorni!

  • Nem stadionépítésre és luxusjachtok vásárlására kellene költeni az adónkat. Ha lenne eszed (de nincs) akkor ezt írtad volna.

  • A nyugati kultúra és a városiasodás széttépte a családokat. Régen együtt élt több generáció és tudtak egymásra figyelni. Ma sokszor nem lehet megoldani, hogy a család vigyázzon az idősekre, mert mindenki elmegy reggel dolgozni és este ér haza. Be lehetne vezetni a gyeshez hasonló járadékot. Csak ezzel az a baj, hogy amíg egy gyerek 3 év után bölcsődébe tud menni, addig egy beteggondozás sokkal tovább is tarthat.

 2. Szatmári Lajosné, egy kicsit gondolj bele, ha nincs valaki aki otthon maradhat hónapokat az időssel, mert dolgozik, az zárja rá az ajtót a beteg, magatehetetlen rokonára 10-11 órányi időre? A mai helyzetben nem mindenki teheti meg. Te bevállalnád?

Hozzászólás