Szijjártó Péter olyan bejelentést tett, amely az egész világra nagy hatással lesz

FOTÓ: 24.hu

Tetszenek ismerni a külügyminiszter urat? Az a magas homlokú figura, aki nagyon vágja a külpolitikát. Előtte szóvivő volt, vagy valami olyasmi. Most elkezdte komolyan venni a munkáját, és körbenézett a világban (felcsapta az atlaszt) és megdöbbentő felfedezést tett: létezik egy ország, Észak-Korea, ahol kőkemény kommunista diktatúra működik. A külügyminiszter úr nem is volt rest, azonnal nekilátott a kommunikációs panelek puffogtatásának.

A magyar külügyminiszter december 16-án az MTI-nek a szöuli látogatásáról beszámolva azt mondta: ma az Iszlám Állam mellett az jelenti a legnagyobb biztonsági fenyegetést a világra, ha az észak-koreai diktátor atomfegyver kifejlesztésére vonatkozó tervei sikeresek lesznek. Szijjártó megfogalmazása szerint a helyzet az, hogy „Észak-Koreát egy őrült kommunista diktátor vezeti, aki veszélyt jelent az egész világra.”

Szijjártó szerint Észak-Korea mindent megtesz azért, hogy nukleáris fegyvert fejlesszen ki, és csak az idén huszonnégy rakétakísérletet hajtott végre. Az viszont, hogy mindezt miért épp Szijjártó Pétertől kell megtudnunk, mi sem értjük. (A cikk a kép után folytatódik)

dikt

Mindenesetre az van, hogy Szijjártó történelmi bejelentését még az Észak-koreaiak sem értik, ezért is fordultak a Bécsben található magyarországi nagykövetséghez. A Koreai Népi Demokratikus Köztársaság bécsi, Magyarországra akkreditált nagykövetsége magyarázatot kért minderről Magyarország bécsi nagykövetségétől. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) közlemény szerint a szaktárca szóbeli jegyzékben arról tájékoztatta a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság nagykövetségét, hogy a december 16-i MTI-tudósítás pontosan tükrözi Szijjártó Péter nézeteit.

Az Észak-koreai nagykövetségi diplomaták több okból is meglepődhettek:

1, Látják, hogy mi folyik Magyarországon, ezért hiteltelennek tartják, ha diktátorok diktátoroznak.
2, Ők is tudják, hogy kőkemény diktatúra van náluk, viszont meg vannak zavarodva, hogy mit kezdjenek egy ilyen üzenettel, vagy hogy egyáltalán mi erre a protokoll.

Másrészről viszont a Fidesz nagyon szépen felépítve ment neki Észak-Koreának, felkarolva a kommunistaellenes harcot, és itt még személyeskedések, Bajnai-Gyurcsányozások és minden egyéb nyalánkság várható.

Kivéve Szijjártónak, mert ő már hosszú évek óta csak ugyanazt nyalja…

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!