Osztrák jégkorongliga – Fehérvári vereség a Winter Classicon

A Fehérvár AV19 hat góllal kikapott a Red Bull Salzburg együttesétől az osztrák jégkorongliga alapszakaszának szerdai mérkőzésén, amelyet a Winter Classic keretében rendeztek a Városligeti Műjégpályán.

A közel telt ház – mintegy 4200 néző – előtt lejátszott találkozón Kóger Dániel találatával már az ötödik percben vezetéshez jutott a székesfehérvári együttes, ám a vendégek villámgyorsan egyenlítettek. A harmad végén emberelőnyből a Salzburg szerzett vezetést, amelyre újra Kóger felelt, szintén létszámfölényes helyzetben.

A második felvonásban a védekezés dominált, így gólt nem, csupán palánkjavítást láthatott a csípős hideg ellenére rendületlenül szurkoló közönség. A záróharmad elején viszont három percen belül két gólt kapott Hetényi Zoltán, és a Salzburg a folytatásban további négy találattal használta ki a megzavarodott Fehérvár védekezési hibáit. Az osztrák együttes a harmadik 20 percben mutatott jobb játékának köszönhetően végül magabiztosan diadalmaskodott.

Csütörtökön 16 órától Újpest-Csíkszereda, majd 20 órától MAC Budapest-DVTK Jegesmedvék MOL Liga-rangadót játszanak. Pénteken 20 órától a Fehérvár – szintén EBEL-mérkőzésen – a Klagenfurttal csap össze a Karácsonyi Hoki Bulinak is nevezett fesztivál keretében.

Eredmény:
Fehérvár AV19-Red Bull Salzburg (osztrák) 2-8 (2-2, 0-0, 0-6)
———————————————————–
a Fehérvár gólszerzője: Kóger (5., 16.)

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!