Díjnyertes kutyák mellett csempészték a cigarettát

Díjnyertes kutyák mellett elrejtve próbált meg Magyarországra csempészni 10 ezer doboz cigarettát egy orosz nő Röszkénél – tette közzé a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense közölte, a pénzügyőrök egy kutyák szállítására átalakított orosz rendszámú furgont választottak ki tételes vizsgálatra a röszkei határátkelőhelyen.

Az ellenőrzés első lépéseként a rakodótérben található kennelekből kiszállítottak öt, az állatútlevél alapján díjnyertes orosz terrier fajtájú kutyát, és biztonságba helyezték őket az átkelő elkülönített helyiségében. A jármű tüzetes vizsgálata során a kutyaszállító kennelek és a padlólemez közötti részből, valamint a kennelek aljából és tetejéből, 10 ezer doboz adózatlan cigarettát pakoltak ki a pénzügyőrök – tudatta az alezredes.

A 7 millió forint értékű cigarettát, valamint a gépjárművet lefoglalták, az orosz nővel szemben költségvetési csalás miatt indítottak eljárást. A büntetőeljárással egyidejűleg indult vámigazgatási eljárásban mintegy 29 millió forint vámigazgatási bírságot is kiszabtak a sofőrre.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!