Vona Hanukát üdvözli, a zsidó szervezet kikéri magának

A Jobbik vezetői levélben üdvözölték a magyarországi zsidóságot Hanuka alkalmából. Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija válaszlevelében azt javasolta a Jobbik vezetőinek, hogy ezt a gesztust inkább azokon a fórumokon demonstrálják, ahol eddig a sötétséget terjesztették a fény helyett.

Az EMIH vezető rabbija válaszlevelében örvendetesnek tartja, hogy az utóbbi években szokássá alakult vezető politikusaink részéről, hogy a karácsonyi jókivánságok mellett a Hanukát is üdvözlik – ezzel kifejezve, hogy a zsidóságot a nemzet szerves és építő részeként tartják számon – fogalmazott Köves.

Annak ellenére, hogy ezeket az üdvözleteket nagyrabecsüléssel fogadják, a Jobbik levele inkább zavarba ejtette, mivel véleménye szerint a párt számtalanszor jelezte, hogy nem tartják a magyar nemzet részének a zsidóságot.

Gyöngyösi Márton és Novák Előd megnyilvánulásai mellett leginkább azt emelte ki, ha már tőle érkezett a köszöntő, hogy Vona 2013-ban úgy nyilatkozott: a zsidóság világuralomra tör és a magyar-izraeli diplomáciai kapcsolatok megszüntetését követelte.

Sőt – amennyiben kiderülne zsidó származása, azonnal lemondana a Jobbik vezetéséről.

Mivel ezeket az álláspontokat azóta is fenntartja, köszöntőjének továbbra is ott adjon hangot, ahol eddig is a sötétséget terjesztette – üzent válaszában Köves Slomó.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!