12 C
Budapest
2024. április 25. |

Megint kiegészített valaki egy cikket!

Kiszelly Zoltán politológus (kép: Echo tv)

Szegények, szegény-ellenesek. Szegény Kiszelly Zoltán! Ennek a szegény Kiszelly úrnak a ma megjelent cikke ugyanarra a sorsra jutott, mint a miniszterelnök-interjú a Fejér Megyei Hírlapban. Hát mi folyik itt emberek!??

Jó, de mi történt?

Két dolog. Az egyik, hogy Kiszelly Zoltán politológus írt egy cikket, amit itt el lehet olvasni. Röviden összefoglalva; a Blaha Lujza téri ételosztást egy liberális jelenségként aposztrofálja.

Mivel a cikket természetesen a liberális média nem olvasta, csak a címadásból következtetett annak tartalmára, pedig ez a derék Kiszelly Zoltán még facebook-posztot is írt nekik, hogy hát mit is írt le, mit akar üzenni írásával.

 

 

Azóta páran próbálták már rendbe tenni. Kommentelők, kollégák, barátok, de még nem érzi, hogy a karácsonykor az ételosztásra sorban álló emberek tömegei nem azért állnak ott, mert ők Orbánnal akarnak kicseszni, még csak nem is azért, mert az ő „felső 1 százalék” öntudatát akarják sértegetni, hanem azért, mert éhesek.

És nem elég, hogy éhesek, valaki merészel enni adni nekik – önzetlenségből.

UPDATE: Valószínüleg már leszóltak neki, ugyanis a facebook poszt azóta sajnos elérhetetlenné vált.

Azok az emberek pedig, akik ezt lefotózzák, megnézik, látják, vagy véletlenül 2016-ban megosztják a facebook-on, ők nem azért teszik ezt meg, hogy Kiszelly Úr a polgári szalonban kényelmetlenül érezze magát a bársonyfotelében, hanem mert ez történik. Ha ezen az eszmefuttatásán amúgy elindulnánk, akkor egy Fidesz rendezvényen narancsmámorban puszilkodó fideszesekről készült fotó, facebook-ra történő feltöltése jobboldali médiamanipulációnak minősül? Ne legyen szelektív a Kiszelly úr!

Még egyszer: liberális manipuláció vagy sem, emberek sorban állnak ételért. 

G. Fodor Gábor is meg tudta magyarázni egy pár napig azt hogy mennyire rendben volt az a cikk, amiben az akkor még MSZP pártelnök Tóbiás József feleségén, hát hogy is mondjam ábrándozott.

Pár nap múlva leszóltak neki a pártközpontból, hogy ez így erős volt. Aztán már mégse magyarázta, hogy mennyire rendben van. Nem magyarázta tovább, mert kib*szta a biztosítékot.

Lakner Zoltán politológus higgadtan, pontokba szedve reagált a cikk állításaira, ha Ön egy ilyen higgadt személyiség akkor javaslom olvassa el;


Az alábbiakban pedig közlünk egy olvasói levelet. Az írás alapja Kiszelly Zoltán fentebb hivatkozott „Blaha Lujza téri liberális beetetés” c. írása, mely valahogy kiegészítésre került.

Olvasónk ezzel kíván üzenni a politológusnak, aki szerinte cikkében szegény és szegénység ellenes, sőt idézem;

„egy fideszes kis bértollnok”

„igazán szar alak”

Hát nem éppen politikailag korrekt na. A cikk kiegészítője szerint:

„teljesen rendben van kiegészíteni egy olyan ember cikkét, aki a kiszolgáltatott, magatehetetlen embereken élcelődik, majd meg is magyarázza, hogy AZ mennyire rendben van.”

És akkor tehát a levél a vonal alatt;


„Blaha Lujza téri liberális beetetés ÉS NÉMI KIEGÉSZÍTÉS NAGYBETŰVEL

Kígyózó sor várja a Blaha Lujza téri ételosztást, PEDIG MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT. Ez a kép terjed minden karácsonykor a közösségi oldalakon, TELJESEN OK NÉLKÜL. Amit a liberális média 2010 előtt a “jópofa” krisnások akciójának tartott, most az Orbán-kormány “szegényellenes” (igazából szegénység ellenes (IGAZÁN IGAZÁBÓL REZSICSÖKKENTÉS) politikáját hivatott igazolni. Megszokott dolog, hogy a liberálisok kiszolgáltatott emberek szívfacsaró képeivel akarják a felső 1% érdekét eladni ÉN MINT FELSŐ 1% EZEN FELHÁBORODOM. Sajnos még mindig van, akit sikerül ezzel beetetni DE SZERENCSÉRE REZSICSÖKKENTÉS. 

S MIVEL HEREZACSKÓM MÁR NINCS, a könnyzacskókat kell támadni! A recept persze egyáltalán nem új MI IS HASZNÁLJUK. A nemzetközi és hazai liberális média az újkori népvándorlásnál is szerencsétlen gyermekek és asszonyok képeivel illusztrálta riportjait, PEDIG ŐK NEM ÁLDOZATAI A HÁBORÚKNAK, RÁJUK SENKI SE LŐ, MEG SE HALNAK.

Amikor kiderült, hogy a migránsok 70-80 százaléka életerős fiatal férfi, taktikát váltottak: Jöttek a megrendezett jelenetek és trükkös kameraállások ÉS A KÓRHÁZI HULLÁK SZÁMA IS EMELKEDIK. Emlékszünk a bicskei vasútállomásra, ahol tavaly nyáron nem a magyar rendőrök dobták a sínek közé a szír asszonyt és gyermekét, hanem a tulajdon rokona AKI EGY ALJAS LIBERÁLIS MIGRÁNCS – BEBIZONYOSODOTT, HOGY AZ ALEPPÓI SZDSZ ALELNÖKE VOLT.

8lomjgC

( Így születnek a szívszorító képek. Idomeni, a görög-macedón határ, 2016 március.)

Nagyjából ez a helyzet a Blaha Lujza téri karácsonyi ételosztással is. Szegény emberek ugyanis voltak, vannak, és minden bizonnyal lesznek is BÁR NEM ÉRDEKELT MINKET. Sok út vezet lefele, és sajnos csak kevés kifele a szegénységből. A Kádár-rendszer és az 1990 utáni balliberális kormányok “lefele” nivelláltak, azaz a felső- és középső rétegektől vettek el pénzt, életesélyt, erőforrást, és azt lefele osztották vissza A KURVA ANYJUKAT, AHELYETT, HOGY IDEADTÁK VOLNA NEKEM. Az eredmény ismert: A szegényeket nem sikerült tartósan felemelni A JOBBOLDAL MIATT, miközben a FIDESZES teherviselő rétegek igazságtalannak érezték a terhek megosztását.

Kik jártak jól ezzel? NANÁ, HOGY MI FIDESZESEK. ÉS MIT SZAJKÓZUNK MI FIDESZESEK HELYETTE? AZT, HOGY Leginkább azok a nyugati befektetők, akik a Kádár-rendszer, vagy a Horn- és Gyurcsány-Bajnai kormányok államadósságát kamatfelárral = extraprofittal finanszírozták, MERT EGYÉBKÉNT REZSICSÖKKENTÉS. Ne felejtsük el persze azokat a liberális értelmiségieket sem, akik milliárdokat vettek fel szegénység- és cigányságkutatásokra, projektekre és konferenciákra, amelyek 25 év alatt sem javítottak a legszegényebbek helyzetén HELYETTE STADIONOKAT ÉPÍTHETTEK VOLNA. KURVA ANYJUKAT.

A Blaha Lujza téri ételosztás képeivel újra azokra a szegényekre hivatkoznak, akikért kormányon A FIDESZESEK alig tettek valamit. Ez nem más, mint a hataloméhség nettó szociális demagógiája. ÍROK MÉG EGY PÁR MONDATOT, JÓ? Azt a középosztályt célozzák meg vele, amelynek a “Bokros-csomag” logikája szerint egy balliberális kormány szociálpolitikájának terheit viselnie kell(ene) DE SZERENCSÉRE NEM KELL, HISZEN A NAGYANYÁM SÁRGA ÉS CSENGET. 

2010 ebben is változást hozott. AZÓTA SOKKAL JOBBAN KERESEK. Az Orbán-kormány hal helyett hálót ad a szegényeknek EZEK MÉGIS HÁLÁTLANUL KIÁLLNAK ÉTELÉRT A HIDEGBE. Nem a kiszolgáltatott helyzetet kell segélyekkel konzerválni HANEM A KONZERVEKKEL KELL SEGÉLYEZNI A KISZOLGÁLÁST. NEM STADIONOKAT KELL ÉPÍTENI, hanem az oktatás és munkahelyteremtés által kell kiutat mutatni. HÜLYESÉGET ÍROK. AZ OKTATÁS SZÓ EGY LIBERÁLIS CSÖKEVÉNY, VALÓJÁBAN IGENIS STADIONT KELL ÉPÍTENI, A munka elkezdődött, de ez sem egyciklusos feladat SOK STADION LESZ NYUGI.

Az új szabályok világosak: A segélyhez képest SOKKAL jobb a közmunka, a közmunkához képest jobb a piaci munkahely DE A BÉRTOLLNOKI FIZETÉSEM EZEKET MIND FELÜLMÚLJA. A rendszer ebbe az irányba terel NINCS MIT TENNI, LASSAN BELESZOKIK AZ EMBER, a szabályok világosak, MERT VILÁGOSAN ELMONDJÁK MIT KELL LEÍRNOM. Az állam passzivitás helyett aktivitást vár el, mindenkitől képessége és tehetsége szerint, NEKEM ENNYI JUTOTT BELŐLE. Mert tényleg nincsen ingyen ebéd AZT NEKEM, ÚGYIS TI FIZETITEK CSICSKÁK HEHEHE.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!