Orbán Viktor az utalványnál is nagyobb meglepetéssel készült a magyaroknak

Olyan szép volt és meghitt az az időszak, amikor karácsonykor félre tudtuk tenni a politikai hovatartozásunkat, és el tudtunk vonatkoztatni minden közéleti ügytől az ünnepek idejére. Idén sajnos ez nincs így, viszont a miniszterelnök úr egy olyan ajándékot adott nekünk, ami kárpótol mindenért.

Kovácséknál néhány hasáb fa pislákol a kályhában. Ez az utolsó adag, karácsonyra tartogatták. A családfő aggódóan nézi a kihűlni készülő fűtőtestet, és egyelőre nem tudja, mi lesz majd akkor, ha az utolsó fadarab is leég. A felesége már előkészítette a pokrócokat és a régi, tollal tömött bundákat, hogy azzal takarózzanak. Egyikük sem meri kimondani, hogy fázni fognak karácsonykor.

Mindeközben egy másik család a tegnap kapott ajándékokat kezdi használatba venni. Sokan vannak, mint Kovácsék, bár már a gyermekek közül akad, aki a saját lábán áll, ilyenkor mégis összejönnek, hogy együtt ünnepeljenek. Náluk meleg van, és nem fával fűtenek. Ők Orbánék.

Kovácséknál kialudt a tűz, de van a pincében még némi reklámújság. Az apa felhozza a kötegeket, hogy legalább azzal fenntartsák egy kicsit a hőfokot, hiszen még reggel van, délutánra teljesen kihűl a lakás. Ahogy dobálják a kályhába a nyirkos CBA-s katalógusokat, előkerül egy kék szórólap is. „Új egység” – ez áll rajta. A családfő arcán hirtelen széles mosoly kerekedik. Megmutatja feleségének a lapot, akinek könnycsepp kúszik a szemébe. Megölelik egymást, kitűzik a kályha fölé a kék papírost, aztán méltóságteljesen körbeülik a kályhát.

Hirtelen az univerzumban valami megmozdul. Recsegés, ropogás közepette halad át a sztratoszférán egy üzenet, és egyenesen a másik család fűtőtestén keresztül érkezik meg Orbánék otthonába.

-MZ/X, MZ/X jelentkezz!
-Itt Orbán Viktor, ki van a vonal végén?
-A Kovács család.
-Üdvözlöm Önöket! Jól vannak?
-Jól vagyunk, Miniszterelnök úr, bár a tüzelőnk elfogyott.
-Ne aggódjon! A meleget mindannyiunk szívében kell keresni. Ha fázunk, közösen fázunk, de ezek nem azok az évek. Most meleg van. Érzik?
-Nem, Miniszterelnök úr!
-Várjanak, küldöm az energiát!

És az energia valóban jött. Kovácséknál fellobbant a tűz, és átjárta a lakást a meleg. Az asztalra húsok kerültek, a karácsonyfa alá ajándékok.

-Érzik már?
-Érezzük! Köszönjük!
-Ne feledjék! Ha fázunk, mindannyian fázunk! Ha melegünk van, közösen vetkőzünk ki magunkból! Ez az Új Egység lényege. Boldog karácsonyt kívánok!
-Önnek is, Miniszterelnök úr!

Az ajándék nemcsak Kovácséknak jár, hanem minden magyar családnak. Már Örkény István is megírta: „Az ember melegségre vágyik.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!