Felcsúton jártunk, ahol nagyon érdekes módon várták az állami Jézuskát

A Pesti Bulvár szerkesztőségében felmerült, hogy karácsony alkalmából érdemes volna megnézni a magyarországi Betlehemet, a jelenkori jászolt, ahol a tömjént és a mirhát arany váltja fel: Felcsút települést. Elindultam hát zarándokutamra, hátha csoda történik majd velem, ami a szent ünnep idején, ilyen szakrális helyen könnyen bekövetkezhet.

Azt a hírekből már tudtam, hogy ez a település nagyon jól viselkedett és a karácsonyi ajándékát már év közben megkapta pl: a felcsúti kisvasutat. Nagy pompára és hatalmas, giccses díszekre számítottam a nemzet településén. Mikor beértem a főútra, csalódnom kellett, egy darab karácsonyi díszt sem láttam. Gondoltam magamban, majd a mindenki által jól ismert Orbán szomszédságában felépült Pancho Aréna megmutatja, milyen a karácsonyi hangulat.

1es kép
Itt sem láttam, hogy nagy karácsonyozás zajlana az Arénában.

Gondoltam magamban, majd a szomszédban, a Miniszterelnök Úr házánál rálelek a karácsony szellemére, de újfent csalódnom kellett. Mint ahogy az önkormányzat épületénél is.

2eskép

3as kép
Amikor már végképp kezdtem kiábrándulni a Magyar közéletből, ennyi csalódottság után rájöttem, hogy mégis csak jó helyen járok. Ha karácsony hangulatára nem is, de az adónkból fizetett állami hirdetésre azért csak ráleltem. Úgy tűnik, itt ezekkel várják a helyiek a Jézuskát.
4es kép

5öskép

Ha csoda nem is történt velem, kitűnő kiránduláson vettem részt Magyarország ékszerdobozában. Csak ajánlani tudom mindenkinek, valóban takaros település!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!