Kulcsemberek hallgatnak a parlamentben

Országgyűlési képviselőnek lenni egyrészt azért jó, mert egy csomó sületlenséget lehet beszélni minden következmény nélkül, másrészt azért jó, mert meleg van, a konyha olcsó és minőségi s ha nincs kedved, egy szót sem szólsz a fizetésedért.

Persze van, akit ezért fizetnek.

Idén a legaktívabban hallgatók dobogós listáját Farkas Flórián – ő jobb, ha nem is mond semmit, mert olyankor mindig baj van -, Kubatov Gábor – ő feltehetően túl sokat mondana s abból baj van -, és Simonka Mihály – neki bőven van mit elhallgatnia – vezeti.

A kormány csalogánya idén Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kereszténydemokrata államtitkára volt, tőle több mint minden napra jutott egy mese a maga 377 cicerói felszólalásával. Bár a tartalomra már kevésbé emlékszünk, az tény, hogy minden alkalommal csinos volt és jólápolt.

Messze lemaradt tőle a második helyre csúszott Sallai Róbert Benedek, az LMP képviselője, aki 197 alkalommal kemény 17 órán keresztül mondta a magáét. A harmadik legaktívabb képviselő Gúr Nándor a maga 168 felszólalásával s 13 órás összteljesítményével.

Orbán Viktor miniszterelnök 101 alkalommal, míg Lázár János 109 alkalommal kért s kapott szót.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!