Háttérbe állítják Hamiltont

Toto Wolff, a Mercedes főnöke világossá tette, hogy 2017-ben mindent a csapat érdekeinek rendelnek alá – írja a vezess.hu.

Zsinórban három világbajnoki címnél tart a Mercedes a Forma-1-ben, a csapat az elmúlt három évben az egyéni bajnokság első két helyét is megszerezte. A szezonban voltak feszültségek az éllovasnál, a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon is kisebb vihart kavart, hogy Lewis Hamilton nem engedelmeskedett a csapat utasításának.

Karácsony előtt Toto Wolff e-mailben küldte pihenőre a csapat dolgozóit. “A csapatunk beírta magát a történelemkönyvekbe” – írta Wolff. “Szenvedélyesen és elszántan dolgoztunk céljaink megvalósításán, olykor nem várt kihívásokba is ütköztünk.”

“Nicót koronázták bajnokká, aztán elhagyta a színpadot. Lewisnak erősnek kellett lennie, hogy a vereséget higgadtan és méltósággal viselje. Megünnepeltük a sikereinket, és tanultunk a hibáinkból. Ezektől erősebbek lettünk, és még felkészültebben vágunk neki az előttünk álló útnak. A reflektorfény közepén állunk, ezért minden döntésünket és minden kimondott szavunkat mikroszkóp alatt elemzik. Szenvedélyes vitákat generáltunk a rajongók körében és a sajtóban is.”

Wolff szerint akárki is lesz Hamilton új csapattársa jövőre, nem lesz kivételezés. “Továbbra is a csapat érdekei állnak mindenek felett. Ez a filozófia minden egyes szezonnál, vagy minden konkrét személynél fontosabb. Az értékeink adják a három világbajnoki címünk alapjait, a negyedik felé indulva nem engedünk semmilyen kompromisszumnak.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!