A földesúr és a jobbágyok – közmeghallgatás Budapesten

Kocsi Máté a minap megtartott Józsefvárosi közmeghallgatáson ismét hozta a formát.

A közmeghallgatás viszonyait megismerheti a kívülálló egy frappáns félmondatból, amit a Kettős Mérce blogon fogalmaztak meg tökéletesen;

„…amikor a földesúr maga elé engedte jobbágyait évente egyszer, panasz- és dicséretórára.”

De tényleg, ez pont olyan.

Mi ez a közmeghallgatás?

A közmeghallgatás a kerületi lakosoknak szóló szupi kis program, Józsefvárosban „hagyománytiszteletbűl” évente egyszer rendezik meg – hogyhogy nem Karácsony előtt pár nappal, de még munkaidőben – aki akar, és tud az megjelenhet, és ha előre leadott egy jelentkezési lapot, amin feltüntette, hogy szeretne kérdezni a tekintetes uraktól, akkor még talán kérdezhet is. De csak talán!

Bár kérdőre vonták a kerületi polgármestert Kocsis Mátét, a Város Mindenkié (AVM) aktivistái a kerületi bérlakások áron alul elszórásáról, választ nem kaptak. Leírhatnék még sok mindent, hogy mire nem válaszolt a kerület első embere, de kár az időért. Legyen elég annyi, hogy;

aki megkérdezett bármit az Önkormányzat eddigi áldásos tevékenységéről, az le lett oltva, mert ahhoz semmi köze, és aki megkérdezte, hogy hová lett a pénz, az válaszul meg lett gyanúsítva, hogy ő vitte el.

„Felszólalt helyi lakosként az MSZP volt kerületi frakcióvezetője, Molnár György (aki egyébként jelenleg a Közöd nevű, kerületi ügyekkel foglalkozó civil szervezet tagja és az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének munkatársa), és konkrét számokkal szembesítette a kerület vezetését, illetve kifogásolta a kerület új lakásgazdálkodási tervének több elemét.

A kérdései és állításai nagy részét Kocsis Máté nem érintette válaszában, ellenben megvádolta azzal, hogy amikor a felszólaló lakásgazdálkodási bizottság tagja volt, akkor a kerületi önkormányzati képviselők évenként 13 lakást osztottak ki maguknak zárt ülésen.

A férfi válaszolt volna, az ülésvezető nem adott erre lehetőséget egyből, de Kocsis kegyet gyakorolt és válasz lehetőséget kért. Így végül Molnár elmondhatta, hogy ő sose szavazta meg ezeket az intézkedéseket, sőt, sajtótájékoztatót is tartott erről, és ha Kocsis valóban átnézte az ülések jegyzőkönyveit, akkor ezt látnia kellett volna.

Kocsis persze viszontválaszában pár percig még ütötte a volt MSZP-st, majd a végén előhozott egy ügyet: szerinte Horváth Aladárnak, az ismert roma polgárjogi aktivistának loptak ki egy lakást. Bizonyíték persze egyik állítás kapcsán sem lett ismertetve.”

Idézet szintén a Kettős Mércéről.

Aki aggódik a kerületért az meg ne aggódjon, bízzon a Fideszben, mindig meg lett oldva minden, most is meg lesz. Ja és egyébként is, mit jön ide egy NŐ?!

Na de elég a szarkazmusból, nézzük, mi derült még ki a közmeghallgatáson, mármint azon túl, hogy már tudjuk, az önkormányzat nem játék, ez egy komoly, felelősségteljes dolog.

  • Semmi
  • semmi
  • lószar
  • semmi
  • elmúltnyolcév
  • liberális
  • semmi
  • Anyád. Nem, a tiéd! A te anyád!
  • jövőre ugyanitt.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!