„Minden rendben” a több nap után kórházi vécében talált holttesttel

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet szerint személyzetük nem tudhatott arról, hogy a november végén, a kórház egyik mosdójában holtan talált nő az épületben van. Halálának oka szívelégtelenség, a kórház tájékoztatása szerint kizárható az orvosi mulasztás.

A közleményben felidézték: az elhunyt nőre november 27-én reggel, a legfelső emeleten, a látogatói mellékhelyiségben, egy belülről elreteszelt fülkében talált rá egy takarítónő, amikor a bezárt fülkét akarta kinyitni. A fülke teljesen zárt, „normál körülmények között” nem lehet belátni. A fülkét korábban nem akarták kinyitni, és senki sem jelzett azzal kapcsolatos problémát – tették hozzá.

Hangsúlyozták: a kórház személyzete nem tudott és nem is tudhatott arról, hogy a nő a kórház területén van: „A rendőrségi szemle és a kórházi belső vizsgálat eredményeként megállapítható, hogy az elhunyt hajléktalan, akinek több krónikus betegsége volt, és az intézményben többször kapott orvosi ellátást, azonban halálakor nem kezelték” közölte a kórház vezetése az MTI-vel.

Kizártnak tartják az orvosszakmai mulasztást.

Sőt: a fővárosi kormányhivatal népegészségügyi főosztályának november 29-én lefolytatott rendkívüli vizsgálata és helyszíni szemléje megállapította, hogy az intézet takarítási és higiéniai előírásai megfelelnek a szakmai előírásoknak és elvárásoknak. A kórház sajnálja a történteket, de visszautasítja a rosszhiszemű híreszteléseket.

Nincs is annál normálisabb dolog, ha egy holttest üldögél öt napig a kórházi mosdóban.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!