A focilegenda tagadja a vesztegetést

A német labdarúgás legendás alakja, a büntetőeljárás alatt álló Franz Beckenbauer hosszú hallgatást megtörve a Bild hasábjain tagadta, hogy vesztegetéssel nyerték volna el a 2006-os labdarúgó világbajnokság rendezési jogát.

„A világbajnokságot a legjobb tudásom szerint nem pénzért nyertük el. Nem akartunk senkit lefizetni, és nem is fizettünk le senkit” – áll a német napilapban vezetett rovatának legutóbbi – és egyben állítása szerint legutolsó – megjelentetett cikkében.

A 71 éves, játékosként és szövetségi kapitányként is vb-győztes Beckenbauer a 2006-os, németországi világbajnokság szervezőbizottsági elnökeként került a vádak kereszttüzébe: azért indult ellene nyomozás, mert tisztázatlan pénzügyeket fedeztek fel a vb-vel összefüggésben.

Beckenbauer az írásában nem kívánta kommentálni az ügyet, hiszen a svájci és a német hatóságok – amelyekkel, mint írta, maximálisan együttműködik – még nem zárták le a nyomozást.

A tíz évvel ezelőtti világbajnoksággal összefüggésben a német ügyészség és adóhatóság, valamint a FIFA etikai bizottsága is vizsgálatot folytat.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!