Új névadó szponzor a gödöllői női röplabdacsapatnál

December elején új névadó szponzorral, a Penta Kft-vel kötött megállapodást a Gödöllői RC női röplabdaklub, amely ennek is köszönhetően a közeljövőben visszatérne a legjobbak közé.

A keddi sajtótájékoztatón Pánczél Ottó Péter klubelnök, az építőipari cég vezérigazgatója elmondta, hogy 2008-ban költöztek Gödöllőre, számos sporteseményt, illetve az FTC tornaszakosztályát is támogatták, és keresték a lehetőséget a sport szponzorálására, ezért is jött kapóra a röplabdacsapat megkeresése. Hozzátette, a megállapodás gyorsan létrejött.

A szerződés anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra, ugyanakkor annyit lehet tudni, hogy a korábbi névadó szponzorhoz – amely 2006-tól az előző szezon végéig támogatta a klubot – képest hatvan százalékkal magasabb összeg folyik majd be az egyesület kasszájába.

A megállapodás egyelőre a bajnokság végéig szól, de a felek jelezték, hogy mindenképpen hosszabb távra terveznek, s az a céljuk, hogy a csapat néhány éven belül újra a legjobb négy között legyen.

A megállapodás már megszületett, amikor a Penta-Gödöllői RC leigazolta a Franciaországból hazatérő válogatott játékost, Kötél Zsanettet. A kiváló feladó megjegyezte, sok helyről kapott ajánlatot, azonban munkája miatt nem akart a fővárostól messze kerülni, ezért is tért vissza korábbi sikereinek színhelyére.

Borkovits Zoltán vezetőedző kiemelte, ebben a szezonban nem várható további erősítés, a jelenlegi kerettel akarják megoldani a feladatokat, ugyanakkor négy felnőtt és négy korábbi utánpótlás válogatott játékos is szerepel a csapatban, amelynek leginkább fejben kell erősödnie.

Széles Petra csapatkapitány elmondta, most leginkább a Jászberény elleni szerdai Magyar Kupa-negyeddöntőre koncentrálnak, az első mérkőzést ugyan hazai pályán három játszmában elveszítették, de véleménye szerint a visszavágón képesek lehetnek a bravúrra.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!