Százalékban mérhető fideszesek

Az ügyészség meghosszabbította a nyomozást a Fideszes Mengyi „Voldemort” Roland ügyében, melyben Mengyi egyebek közt vesztegetéssel lett meggyanúsítva.

Egészen pontosan;

különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben, bűnsegédként elkövetett költségvetési csalás kísérletével és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedéssel.

Nyáron a 168 óra derített fényt az ügyre, melyben a Fideszes „honatya” szociális szövetkezeteknek segített volna uniós pénzre pályázni, amiért cserébe a megnyert pénz először 50, aztán már 90 százalékáért fejében elintézte volna, hogy kifejezetten rájuk írjanak ki egy félmilliárd forintos pályázatot.

A veszte pedig a mohósága lett, s bár benézte, még nem bizonyosodott be a bűnössége – és a Fidesz valószínűleg a végsőkig gondoskodik is arról, hogy ez így maradjon, ha kell időt húznak, altatják a közvéleményt, hogy lecsituljanak a dolgok, és elfelejtsük – ezt is.

Mengyi a fideszesek között vélhetően nincs egyedül – egy másik fideszes nagyágyú, Kósa Lajos is a százalékok bűvkörében él, őt néha Mr. 10% másutt Mr 20%-ként említik, hogy ez mit jelenthet – Mengyi Voldemort Roland ügyének fényében csak találgatni lehet…

Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség kérésére a Legfőbb Ügyészség a nyomozás határidejét 2017. február 12-ig meghosszabbította. Az ügynek hat gyanúsítottja van, Voldemort mentelmi jogát a Parlament szeptemberben felfüggesztette, a kihallgatáson pedig tagadta bűnösségét, Mengyi szabadlábon védekezhet.

Mi lesz itt? Megesz a kíváncsiság komolyan.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!