Kirívóan engedékeny az önkormányzat a méregdrága beruházással

Utoljára tíz éve próbálták luxuslakásokként helyrepofozni a Rózsadomb egyik legértékesebb és egyben legcsúfabb kísértetkastélyát, a hajdan SZOT-szállónak indult ingatlant.

Az eredetileg még ’71-ben megépített SZOT-üdülőt a rendszerváltás idején bezárták és egy körpanorámás szállóként próbálták újjáéleszteni, azonban anyagiak híján azóta is üresen áll a kísértettanya.

Többszörös tulajdonváltás és vita után a CIB-bank próbálta értékesíteni közel ötmilliárdért – sikertelenül.

Elmozdulás látszik az épület sorsában, mivel a Rózsadomb Panoráma Kft. egy hét méterrel magasabb ingatlan építésével kereste meg a Pest Megyei Kormányhivatalt. Az eddigi  sikertelen értékesítést az is magyarázza, hogy olyan alacsony belmagassággal alakították ki a jelenlegi építményt, hogy az piaci szemmel egyszerűen értékelhetetlen.

waberer

A kormányhivatal igen előnyös feltételek mellett rábólintana a tervekre, ha a II. kerületi önkormányzat is jóváhagyja az elképzelést. A helyi ellenzék közös frakciója az RTL Klub beszámolója szerint úgy értesült, hogy az – egyelőre még nem tulajdonos – Kft. tervpályázatot írt ki a megvalósításra.

-A tervpályázatot a majdani beruházó írta ki s már győztes pályamű is született – nyilatkozta Őrsi Gergely, a Kerületünk az otthonunk közös ellenzéki frakció vezetője. A politikus úgy értesült, hogy a majdani beruházó nem más, mint Wáberer György (képünkön jobbra) érdekeltsége. A hazai top tízes milliárdos-listában jegyzett Wáberer – aki közúti fuvarozásért felelős miniszterelnöki megbízottként is működik – 35 év után a közelmúltban szállt ki kamionos vállalkozásából.

A helyi ellenzéki képviselők aggódnak a homályos részletek miatt annak ellenére, hogy a városrészt évtizedek óta csúfító torzót ők sem látják szívesen:

orsi

-Mindannyiunk érdeke, hogy ez az épület elkészüljön, de azt nem szeretnénk, hogy bármilyen titkolózás övezné ezt a beruházást – fogalmazta meg aggodalmát Őrsi Gergely.

Az RTL Klub értesülése szerint a helyi önkormányzat álláspontja, hogy a 2005-ös területi szabályozási terv szerint a szabályok módosítása nélkül megépíthető az ingatlan, mindössze arra figyelmeztetik a beruházót, hogy kiemelten ügyeljen a természeti értékekre.

A kerületi önkormányzat puha hozzáállása már csak azért is meglepő, mert a város, ha nem az ország egyik legértékesebb beruházási területén jóformán még azt is szigorú szabályok írják elő, hogy egy kertitörpét ki hova szeretne elhelyezni.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!