Orbán Viktor megette a nyugdíjemelést

Nem lesz sokkal több az átlagnak. (kép: 24.hu)

Lesz nyugdíjemelés, de nem úgy. Mivel jövőre az MNB prognózisa szerint az infláció legalább 2,3 százalék lesz, és a nyugdíjemelés pedig csak 1,6 százalék, nem kell matekzseninek lenni ahhoz, hogy kiszámoljuk, az emelés még csak nem is lesz infláció-követő, egy átlag- vagy az átlagtól elmaradó nyugellátásban részesülő nyugdíjas alig fog észrevenni különbséget az idei és jövő évi nyugdíjában.

Bár megígérték, hogy a karácsonyi Erzsébet-utalványok után, bónuszba’ kapnak a nyugdíjasok még egy emelt-emelést (ez volt a kezdeti  0,9 százalék amit megemeltek, 1,6-ra) marad a kis emelés, de azért ne csüggedjenek, több a semminél.

A mindennapokra kivetítve, ez az emelés annyira alacsony, – ahogy például az MSZP-s Korózs Lajos fogalmazott – hogy abból kb. 40 deka húst lehet venni rajta a piacon. A szocialisták egyébként javaslatot tettek 3,2 százalékos emelésre, de a kormány ezt elvetette.

Nagy a hallgatás azonban a nők 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjba vonulási-kedvezményéről, pontosabban arról, hogy ezt a kedvezményt fű alatt tervezi kivezetni a Fidesz.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!