Már csak kattannia kell a zárnak, és a fideszes képviselő dutyiban végzi

Méltatlanul elfelejtettük, hogy egy láncszem már elpattant a Fidesz érinthetetlennek tűnő gépezetéből, ugyanis Mengyi Roland kormánypárti képviselő egy éve ilyenkor még vidáman vásárolta a karácsonyi ajándékokat az adófizetők pénzéből, idén azonban különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben, bűnsegédként elkövetett költségvetési csalás kísérletével és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedéssel gyanúsítják.

Az ügyet augusztusban a 168 Óra robbantotta ki. Azt írták, hogy a fideszes politikus 100 millió forintos uniós támogatás lenyúlási tervének volt részese. Szociális szövetkezetek szerettek volna tavaly uniós pénzre pályázni, és az ügyben eddig meggyanúsított szereplők szerint Mengyi Roland a megnyert pénz először 50, aztán már 90 százaléka fejében segített volna nekik, hogy kifejezetten rájuk írjanak ki egy 500 milliós pályázatot.

Több légy van abban a levesben, mint hittük

Az ügyészség meghosszabbította a nyomozást Mengyi Roland ügyében, tehát a szálak kezdenek összeérni, és a bizonyítékok egyre több igazságot hoznak napvilágra. Könnyen lehet, hogy a Fideszben sokan kapnak nyugtatót a Vezértől karácsonyra, hiszen ha a nyomozók elég ügyesek, még több érintettről szerzünk majd tudomást, ezért a gyomorideg általános lehet most a frakcióban.

„A Központi Nyomozó Főügyészség kérésére a Legfőbb Ügyészség a nyomozás határidejét meghosszabbította 2017. február 12-ig. A gyanúsítottakkal közölt minősítés és tényállás nem változott.”

Mengyi Rolandot – akinek a mentelmi jogát szeptemberben függesztette fel az Országgyűlés – az ügyészek október 10-én hallgatták ki, de tagadta bűnösségét. Meggyanúsítása óta már tartottak házkutatást, és iratokat is lefoglaltak. A politikus a gyanúsítást megpanaszolta, és kifogással élt a házkutatás és az iratlefoglalások ellen is, de a Legfőbb Ügyészség az összes beadványt elutasította – számolt be az új fejleményekről az InfoRádió.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!