És az asszonyok sírtak, amikor Orbán Viktor belépett…

Mindenki előtt ismeretes, hogy Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy minden magyar nyugdíjas 10.000 forintnyi Erzsébet-utalványt kap karácsonyra. Ennek örömére a BÚÉK és a Magyar csapat – “…még 50 perc…” című filmek alkotói újabb önerőből megvalósuló projektbe kezdenek – írja a 444.hu.

Az ajándék egy websorozat, amelyet több mint egy tucat fiatal filmes forgat országszerte, 2016 decemberében. A sorozat epizódjai párhuzamos szálakon futnak, egy-egy részben a stábok több szereplőt is követnek az Erzsébet-utalvány átvételétől, egészen karácsony estig.

A film készítésében bárki részt vehet, aki felvételt készít az Erzsébet-utalványok kézbesítéséről, elköltéséről és azokról az öregségi nyugdíjasokról, akik részesülnek a rendkívüli támogatásban. A maximum 30 perces, vágatlan videók bármilyen technikával és stílusban készülhetnek. A [email protected] email címen már most is várják a témajavaslatokat, hamarosan pedig a projekt feltöltő-rendszerén keresztül lehet beküldeni a a felvételeket.

Szinte hihetetlen, hogy 10 ezer forintos könyöradomány azt eredményezi, hogy idős emberek, hitükből kitérve Orbán Viktor Facebook-oldalán nyilvánítanak köszönetet a miniszterelnöknek. Az, hogy erről dokumentumfilm is készül (ami minden bizonnyal izgalmas lesz, mert betekintést ad a nyugdíjasok hétköznapjainak valóságába) egyszerűen felfoghatatlan.

Sajnos hiába a rendszerváltás, nem sikerült levetkőznünk a „kenyeret és cirkuszt a népnek” imádatunkat. Egy kézzel fogható, egyszeri adománnyal sokakat szó szerint le lehet kenyerezni, holott mindez nem old meg semmilyen szociális problémát, mindössze a Fidesz népszerűségét növeli.

A fiúknak pedig ez kell, semmi több…

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!