Végre mehetnek a TAO-pénzek a Röplabdának!

Igazán „látványsport” nyer végre a hírhedt TAO-pénzeken, legalább ennyi az öröm van az ürömben, tényleg örülünk a plusz forrásnak, az optimizmus jegyében maradjunk most ennyiben!

A magyar kormány egyeztetéseket kezdett a röplabda látvány-csapatsportok közé sorolásával kapcsolatban – tájékoztatta Szabó Tünde sportállamtitkár az európai sportági szövetség (CEV) képviselőit a magyar szövetség (MRSZ) 70 éves születésnapi ünnepségét követően.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának vasárnapi közleménye szerint az államtitkár a szombati ünnepség után a CEV részéről Lubor Halanda alelnökkel és Zdeslav Barac elnökségi taggal találkozott, s a megbeszélésen Kovács Ferenc, az MRSZ elnöke és Ludvig Zsolt főtitkár is jelen volt.

Szabó Tünde hangsúlyozta, hogy a TAO-s besorolás további fejlődési alternatívákat nyithat a magyar szövetség számára. E mellett a megbeszélésen a felek megvitatták a röplabda sport nemzetközi helyzetét, az államtitkár pedig ismertette a hazai sportpolitika célkitűzéseit, melyek kapcsán a résztvevők egyetértettek a nemzetközi események kiemelt jelentőségében.

Az MRSZ fennállásának 70. évfordulója alkalmából rendezett nagyszabású ünnepséget Szabó Tünde nyitotta meg, s beszédében többek között az MRSZ és a Magyar Diáksport Szövetség között létrejött összefogást emelte ki, mely véleménye szerint lehetőséget teremt a jövőben az akkreditált testnevelő tanári továbbképzések szervezésével és az alternatív tanterv megalkotásával arra, hogy a röplabda a mindennapos testnevelés részévé váljon.

A tabella állása egyébként;

ropi-noi-alapszakasz

És ha már idáig eljutott, jutalmul pedig néhány képet talál a női röplabdásainkról;

ropi-1

ropi-2

ropi-3

ropi-4

ropi-5

ropi7

Még több kép itt!

Hajrá fiúk-lányok!
scp \ brr (MTI)

képek forrása: hunvolley.hu (Magyar Röplabda Szövetség)

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!