Újabb részletek a mezőkövesdi tragédiáról – Három halott

Az elsődleges adatok szerint hárman haltak meg abban a buszbalesetben, amely szombaton éjfél előtt történt az M3-as autópályán, a Miskolc felé vezető oldalon. A már felborult járműnek több autó is nekirohant.

A halálos baleset az autópálya Mezőkeresztes és Mezőkövesd közötti részen történt, az utat teljes szélességében lezárták.  A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy utasokat szállító busz ez idáig tisztázatlan körülmények között felborult. A baleset következtében három ember meghalt, többen pedig megsérültek.

Download 1 2
Fotó: MTI/Vajda János

Mint kiderült, a  már felborult buszba több személyautó is belerohant, 8-10 járműről van információja Janasóczki Attilának Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

 

Download 4
Fotó: MTI/Vajda János

A buszon 81-en utaztak, az összes sérült közülük került ki.  Az MTI információi szerint az áldozatok közül ketten debreceniek, az egyik egy 12 éves fiú, a másik egy 44 éves férfi – ők egy lépcsőházban laktak, a harmadik pedig egy 22 éves harsányi lány.  A rendőrség adatai szerint 21 a könnyű sérülést szenvedők száma, négy a súlyos sérülést szenvedőké és hárman a helyszínen hunytak el.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője az MTI-vel közölte: az OMSZ 14 mentőkocsival érkezett a helyszínre, ahol összesen 31 sérültet találtak. „Sajnos közülük egy 13 év körüli fiú, egy 20 év körüli nő, és egy 50 év körüli férfi életét nem lehetett megmenteni, hatan súlyosabb, huszonketten könnyebb sérüléseket szereztek.” A sérülteket helyszíni ellátás után a miskolci, az egri, és a debreceni kórházakba szállították.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!