Le merjük írni Pintér Sándorról, amit senki ebben az országban!

Lapértesülések szerint átmenetileg nem lesz Tasnádi László leköszönő rendészeti államtitkár helyett más utód, ugyanis, a jövőben maga Pintér Sándor belügyminiszter fogja felügyelni a korábban Tasnádi alá tartozó szerveket.

Lapértesülések szerint átmenetileg nem lesz Tasnádi László leköszönő rendészeti államtitkár helyett más utód, ugyanis, a jövőben maga Pintér Sándor belügyminiszter fogja felügyelni a korábban Tasnádi alá tartozó szerveket. Az Index szerint az állambiztonsági múltú lemondott rendészeti államtitkár Pintér egyik cégénél helyezkedhet el.

Tasnádi azután távozott posztjáról, hogy kiderült: 1988-ban főhadnagyként a BRFK állambiztonsági szervének III/II-2. Osztály C alosztályának megbízott vezetője volt, 1989-ben már századosként vezette az osztályt, Nagy Imre újratemetése idején pedig operatív tisztként beépített ügynököktől, többek közt egy ÁVH-s múltú személytől kapott jelentéseket. A személyével kapcsolatban kipattant botrányra Lázár János egy kormányinfón azt mondta: rendkívül kínos, amennyiben rajta múlna, nem lehetnének a rendőrség állományában az egykori III/II. csoportfőnökség tagjai.

Amíg nem találják meg az utódot, Pintér közvetlenül irányítja az Alkotmányvédelmi Hivatalt, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatot, a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központot és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát is.

Tasnádi informális befolyása viszont a távozása ellenére is megmarad, és jó eséllyel a legnagyobb egykori Pintér-céghez, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.-hez térhet vissza, ahol korábban is dolgozott. A belügyminiszter bizalma Tasnádi iránt továbbra is töretlen.

Ki az a Pintér Sándor?

Röviden összefoglalva: egy nyugdíjas paprikajancsi, aki nem szégyelli az arcán azt a megmaradt bőrt, amiért a minisztersége és az egyéb cégeiből származó bevételek mellett felveszi a nyugdíját, és aki azt hiszi magáról, hogy mindenre alkalmas, aminek köze van a fegyverekhez, a hatalmaskodáshoz, hiszen ebben a közegben érzi jól magát.

Bővebben: ráadásul nem is szép…

Sajtós kollégáktól többször hallottam már, hogy Pintérről nem szeretnek csúnyákat írni, mert tartanak az esetleges következményektől. Tulajdonképpen tarthatnak, mert a nemzetbiztonságtól kezdve a szervezett bűnözés elleni anyámkínján át mindent kontroll alatt tart, és nem szeretne senki szívrohamot kapni egy rendőrautóban, vagy rosszabb esetben leesni plakátragasztás közben egy létráról.

Én mégis úgy vagyok vele, hogy nem félek ettől az embertől. Két okból. Egyrészt, mert aki számítógéppel csinál magának sminket, az nem tud rettegést kiváltani belőlem.

beauty

Másrészt pedig, mert ki írná le, ha nem a média? Ahogy neki kutya kötelessége a haza és a magyar emberek biztonságát szolgálni, nekem megírni, ha ennek nem tesz maradéktalanul eleget.

Márpedig, aki Nagy Imre temetéséről jelentő tiszteket olvaszt a cégébe, miközben a Fidesszel a kommunisták legnagyobb ellenségének mutatja be magát, az egy eléggé nagy féreg.

Jaj, és az a smink…

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!