Vigyázat! Friss infók Felcsútról, amelyek agyérgörcsöt okozhatnak

A pofátlanság határát már jócskán átlépte Orbán Viktor kedvenc focicsapatának támogatása, ezután csak az jöhet, hogy lassan elkezdődik a múzeumok tárlatainak árverése, a minisztériumi bútorok kiárusítása, erdők kiirtása, csak hogy még több pénzt lehessen a Felcsútba lapátolni.

Hiába a hazai foci lejtmenete, az elmaradó nézők a stadionokból, vagy épp kiesés az első osztályból, egy valami töretlen: a miniszterelnök által alapított felcsúti fociakadémia szárnyalása a TAO-támogatások területén. A 2011 közepétől életbe lépett támogatási rendszer vitathatatlanul legnagyobb nyertese ugyanis a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány. Mi sem jobb bizonyíték erre a legfrissebb adatoknál.

A Magyar Labdarúgó Szövetség adatai szerint a 2016/2017-es szezonra 2,92 milliárd forintos támogatási összeget hagytak jóvá a felcsúti foci számára, ami minden eddiginél több pénzt jelent. Bár a számok alapján eddig sem kellett lasszóval vadászni a támogató cégekre, tavaly 1,7 milliárdot, 2011-ben pedig 2,8 milliárdot „kalapoztak” össze. Utóbbi rekord került most megdöntésre.

Így ezzel együtt már 13,9 milliárd forint közpénz vándorolt a felcsúti (orbáni) focialapítvány kasszájába az államkassza helyett – számolt be a szomorú adatokról az mfor.hu.

A portál korábban megírta, hogy a FUNA körül mozgó társaságok kivételesen bőkezűek, a TAO-támogatás mellett 2011 és 2015 között csak úgy maguktól még 11 milliárddal hizlalták az alapítvány kasszáját.

Ahhoz, hogy szemléltessük az arányokat a Pesti Bulvár olvasóinak, itt van ez a cuki Mfor-grafikon is.

cuki

Nem akarunk rosszmájúak lenni, hiszen egy jó focicsapat miért is ne kaphatna támogatást? Ha azt gondolnánk, hogy Orbán Viktor befolyása miatt ömlene a Felcsútba pénz, érdemes megnéznünk, mi következik utána.

A Felcsút után rögtön a NAV elnökéhez, Tállai Andráshoz köthető klub, a Mezőkövesd Zsóry FC szerepel 778,8 millió forinttal, a dobogó harmadik fokára pedig a Seszták Miklós fejlesztési miniszer városának, Kisvárdának az egyesülete került. A Várda SE 581,5 milliós TAO-támogatást kap, melyből egyebek mellett napelemeket szerelnének fel.

Ha valaki ezek után is azt gondolná, hogy itt bármiféle fideszes befolyásról lenne szó, az tényleg egy igazán rosszindulatú ember…

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!