Vigyázat! Friss infók Felcsútról, amelyek agyérgörcsöt okozhatnak

A pofátlanság határát már jócskán átlépte Orbán Viktor kedvenc focicsapatának támogatása, ezután csak az jöhet, hogy lassan elkezdődik a múzeumok tárlatainak árverése, a minisztériumi bútorok kiárusítása, erdők kiirtása, csak hogy még több pénzt lehessen a Felcsútba lapátolni.

Hiába a hazai foci lejtmenete, az elmaradó nézők a stadionokból, vagy épp kiesés az első osztályból, egy valami töretlen: a miniszterelnök által alapított felcsúti fociakadémia szárnyalása a TAO-támogatások területén. A 2011 közepétől életbe lépett támogatási rendszer vitathatatlanul legnagyobb nyertese ugyanis a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány. Mi sem jobb bizonyíték erre a legfrissebb adatoknál.

A Magyar Labdarúgó Szövetség adatai szerint a 2016/2017-es szezonra 2,92 milliárd forintos támogatási összeget hagytak jóvá a felcsúti foci számára, ami minden eddiginél több pénzt jelent. Bár a számok alapján eddig sem kellett lasszóval vadászni a támogató cégekre, tavaly 1,7 milliárdot, 2011-ben pedig 2,8 milliárdot “kalapoztak” össze. Utóbbi rekord került most megdöntésre.

Így ezzel együtt már 13,9 milliárd forint közpénz vándorolt a felcsúti (orbáni) focialapítvány kasszájába az államkassza helyett – számolt be a szomorú adatokról az mfor.hu.

A portál korábban megírta, hogy a FUNA körül mozgó társaságok kivételesen bőkezűek, a TAO-támogatás mellett 2011 és 2015 között csak úgy maguktól még 11 milliárddal hizlalták az alapítvány kasszáját.

Ahhoz, hogy szemléltessük az arányokat a Pesti Bulvár olvasóinak, itt van ez a cuki Mfor-grafikon is.

cuki

Nem akarunk rosszmájúak lenni, hiszen egy jó focicsapat miért is ne kaphatna támogatást? Ha azt gondolnánk, hogy Orbán Viktor befolyása miatt ömlene a Felcsútba pénz, érdemes megnéznünk, mi következik utána.

A Felcsút után rögtön a NAV elnökéhez, Tállai Andráshoz köthető klub, a Mezőkövesd Zsóry FC szerepel 778,8 millió forinttal, a dobogó harmadik fokára pedig a Seszták Miklós fejlesztési miniszer városának, Kisvárdának az egyesülete került. A Várda SE 581,5 milliós TAO-támogatást kap, melyből egyebek mellett napelemeket szerelnének fel.

Ha valaki ezek után is azt gondolná, hogy itt bármiféle fideszes befolyásról lenne szó, az tényleg egy igazán rosszindulatú ember…


Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük!
A PestiBulvár csapata