Kormánypárti stylistok

Hollik István KDNP-s képviselő szerint – mint mondja – „a magyar parlamentben, a magyar nemzet templomában… sok újságíró izzadtan, lepukkanva, rövid ujjú pólóban, kócosan dugja a mikrofont a politikus orra alá…”

Valamikor az volt a baj, hogy a tanárok kócosak és kockás inget viselnek, most az a probléma, hogy az újságírók szintúgy kócosak és rövid ujjú inget viselnek.

És persze vannak politikusok, akik a magyar parlamentben, a nemzet templomában bomlott agyvelővel jönnek-mennek, tömény ostobaságokat fecsegnek, a tájékoztatás elemi kötelezettségének sem tesznek eleget, vöröslő fejjel leckéztetik azt, aki az útjukba kerül, s hajlamosak azt gondolni, hogy „a magyar parlamentben, a nemzet templomában” ők a szakrális kultusz szent alanyai.

Ezek tényleg azt hiszik, hogy „a magyar parlament, a nemzet temploma” az összes isten temploma, vagyis maga a panteon. Ez azonban így nem igaz.

Mert ott látom ugyan köztük Hádészt, az alvilág istenét, Hekatét, a sötétség istennőjét, Kaoszt, a sötéten tátongó űrt, Hübriszt, a gőgös elbizakodottság istenét, Arészt, az értelmetlen kegyetlenség istenét, s persze mint főistent, a ravasz Hermészt, a tolvajok és útonállók istenét, de sehol nem látom – többek között – Pallasz Athénét, a bölcsesség istennőjét, sehol Hügieiát, a közegészségügy, s Aszklepioszt, a gyógyítás istenét.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!