Durva csalás: elkészültnek nyilvánítottak egy gyógyszállodát, ami valójában nincs is ott

Elvileg a Szegedhez közeli Kistelek külterületén egy „komplementer gyógyszállodának” kellene állnia, de nagyon nem ez a helyzet. Egy félkész épület van ott és egy csődöt jelentett Royal Casa nevű vállalkozás 882 milliót (!!!) fizettek ki egy félkész épületért, ami a hivatalos dokumentum és az NGM “ellenőrei” szerint 2015 október 10-re elkészült – írja a korrupcioinfo.hu.

Mivel a 2007-2015 uniós támogatási ciklus végérvényesen lezárult, ez a beruházás már soha nem is lehet legálisan készen. Hadházy Ákos leutazott oda, és valami egészen elképesztőt látott.

had2 had1

Így néz ki egy uniós pénzből megépült gyógyszálloda Magyarországon. Kistelektől két km-re,a dzsindzsás közepén a falak állnak, a tetőzet csak majdnem kész, a nyílászárók közül sok hiányzik. Őrzése sincsen az épületnek. A belső munkálatok nagyban hiányoznak, néhány gipszkarton fal és pár cső már be van szerelve, ennyi.

Az áprilisi cikkek csak 575 millió kifizetett pénzről szólnak, azóta viszont a nyilvántartás szerint a TELJES PÉNZT (822 millió) KIFIZETTÉK, PEDIG AZÓTA SEMMI NEM KÉSZÜLT a területen. Nehéz elképzelni, hogy hogyan lehetett a beszámolókat elfogadni, hogyan lehetett 822 millió forintot kifizetni egy olyan szállodára, amelyikbe maximum a szél jár, nem pedig a betegek…

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!