Csúcsrészvétel a győri úszóbajnokságon

Minden eddiginél több, a szervezők csütörtöki tájékoztatása szerint 27 ország 850 versenyzője áll rajtkőre a hetedik alkalommal kiírt, szombatig tartó győri SCITEC Open elnevezésű úszóbajnokságon, amelyen a sportág legsikeresebb hazai képviselői is megméretik magukat.

„Büszkék vagyunk, mert Magyarországon ilyen nagy úszóverseny még soha nem volt, közel azonos a versenyzői létszám, mint egy Eb-n vagy vb-n” – nyilatkozta Petrov Iván, a Magyar Úszó Szövetség utánpótlás-kapitánya, a Győri Úszó SE vezetőedzője.

„Nagy értéknek tartom – tette hozzá -, hogy győri versenybírókkal, magyar időmérőkkel sikerül egy ilyen színvonalas versenyt megvalósítani, amely kiváló főpróbája a jövő évi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak.”
A tavaly vb-harmadik, az idei londoni Európa-bajnokságon négy aranyat kiérdemlő Kapás Boglárka, aki betegség miatt kihagyta a múlt heti kanadai rövidpályás vb-t, igazi felüdülésnek nevezte a győri viadalt.

„Nagyon jó érzés itt lenni, mert pár hete nem tudtam versenyezni, így legalább kiadhatom magamból, ami bennem van. Boldog vagyok, mert az idei volt a pályafutásom legsikeresebb éve, ezt talán majd négy év múlva tudom felülmúlni. A jövő évet edzőtáborokkal kezdjük, és a világbajnoki felkészülés lesz a legfontosabb esemény. Reálisan nézve ott még nincs esélyem az aranyéremre, de az ezüstöt nagyon szeretném, a következő olimpián pedig mindenképp a dobogó legfelső fokára szeretnék állni” – mondta Kapás, aki nyáron Rióban olimpiai bronzérmet nyert 800 méter gyorson.

A SCITEC Magyarország mint névadó szponzor harmadszor támogatja a bajnokságot, és ezt a jövőben is folytatni akarja.

„Rendkívül fontos számunkra ez a verseny és általában az úszósport támogatása is, hiszen a sportágban néhány század vagy tized százalékos javulás is sokat jelent, ebben pedig a táplálék-kiegészítőkkel rendkívül jól tudunk segíteni a versenyzőknek” – hangsúlyozta Szász Máté, a SCITEC Magyarország kereskedelmi igazgatója.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!