Az NBC szerint Putyin rendelte el Clinton meghekkelését

Személyesen Vlagyimir Putyin orosz elnöknek is köze volt az amerikai választásokat megelőző orosz hackertámadásokhoz – jelentette helyi idő szerint szerdán az amerikai NBC hírtelevízió névtelen hírszerzési forrásokra hivatkozva.

A hírcsatornának két forrás is megerősítette, hogy friss hírszerzési információk szerint Putyin személyesen döntött arról, hogyan szivárogtassák ki vagy használják fel az amerikai Demokrata Párt szervereinek feltörésével megszerzett információkat. Az információ állítólag diplomáciai forrásokból és az Egyesült Államokkal szövetséges országok kémei által megszerzett adatokból származik.

Egy magas rangú hírszerzési tisztviselőt idézve az NBC azt írja: Putyin szándéka összetett volt; elégtételt akart venni Clintonon, amiért az akkori külügyminiszter élesen bírálta a 2011-es oroszországi választásokat, közben az amerikai politikai rendszer korruptságára is rá akart világítani, miközben megosztja Washington szövetségeseit azáltal, hogy azt a látszatot kelti, hogy az Egyesült Államok már nem képes globális vezető hatalom lenni.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!