Vaj lehet az I. kerületi Néma Bob, vagyis a fideszes polgármester füle mögött

Az elmúlt hetekben derült ki, hogy Nagy Gábor Tamás I. kerületi polgármester saját önkormányzatától bérel elég jó áron egy lakást a Várban. Ezt a Magyar Nemzet derítette ki, az Index pedig megírta, hogy az egész rendszer nagyjából úgy néz ki, hogy a képviselők előtt is titokban tartva adnak ki jó lakásokat jó áron, nagy részben olyanoknak, akik valahogyan köthetők a helyi vagy országos politikához.

Az I. kerületi LMP-s önkormányzati képviselő, dr. Gallowich Margit még novemberben tette fel a kérdéseit a lakásbérléséről a polgármesternek. Szó szerint közöljük a levelet, mondjuk összefoglalni nem is nagyon lehet:

Tisztelt képviselő asszony! Képviselői kérdéseire válaszolva, melyek a piaci alapú lakásbérlésemre vonatkoznak, az alábbiakról tájékoztatom.

1. Jogszerű-e?
Igen.

2. Igazságos-e?
Igen.

3. Méltányos-e?
Igen.

4. Etikus-e?
Igen.

Üdvözlettel: dr. Nagy Gábor Tamás, polgármester.”

Az Index megírta, hogy DK-s Veres Dávid is érdeklődött nála írásbeli kérdésben a furcsa kerületi önkormányzati lakásügyekről. Az ellenzéki politikus hosszan vezeti fel a levelében, hogy

  • egyre kevesebben élnek a kerületben, pedig van 1500 önkormányzati lakás;
  • egy helyi rendelet lehetővé teszi, hogy másfél millió forintot adjanak a friss házasoknak a kerületből való elköltözésre, ahelyett, hogy marasztalnák őket;
  • Veres próbálkozott beadni egy javaslatot a helyi egyetemisták lakáshoz juttatásáról, de azt a polgármester nem javasolta napirendre venni.
  • Viszont a polgármester és felesége is olcsón bérelnek önkormányzati ingatlanokat.

Majd feltette a kérdéseket, hogy

  1. saját köre gyarapodásán túl kívánja-e a polgármester a polgárság gyarapodását szolgálni a kerületben?
  2. a beköltöző miniszterelnökség hivatalnokállománya felé is olyan jóindulatú lesz az önkormányzati lakásokkal, mint önmaga felé?
  3. Maradhat-e egyáltalán lakó a kerületben?

A több kérdést is tartalmazó levelére ő egy ötszavas választ kapott. Úgy hangzott: képviselői kérdésre válaszolva ezúton tájékoztatom, hogy

„igen, maradhat lakó a kerületben.”

Ha pedig egy politikus ennyire szűkszavú, az vagy nem veszi komolyan az ellenzéket és az újságírókat, vagy valami vaj van a füle mögött. Néma Bob esetében vajon mire gondoljunk?

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!