Love me tender: Mit hozott a Jézuska Mészáros Lőrincnek..?

Hirtelen hasraütésből uszkve 225 milliárdot. Igen. Csak idén.

Mielőtt bárki azt gondolná, hogy ezt az összeget simán el lehet szalonnázni egy kiadósabb felcsúti búcsúban, az rosszindulatúan közelít a keményen dolgozó kisemberből lett könnyedén nyertes nagyemberről.

Mészáros Lőrinc beoszt, beruház, befektet, bestróman. Az teljesen világos(nak tűnik), hogy az összeesküvéselméletek kedvelői és a politikai rosszakarók egyértelműen majdani kampánypénzpumpának tartják a több lábán is álló miniszterelnök közeli földijét és sokoldalúságában már-már hivatásszerűen burjánzó felcsúti polgármestert.

Mármint az egyiknek, de nem a legjelentéktelenebbnek.

meszaros

Azt tudjuk, hogy Orbán puritán, szívesen rtol be egy egytálételt a lakótelepi vendéglőben, semmint rákokkal hadakozzon az Adrián – illetve az utóbbiról sajnos nincs ellesett spontán életkép -, tehát elhisszük Mészáros&Mészárosnak, hogy ez a brutálison is túli összeg, amit az idei tevékenységéhez kötnek, nincs is. Bár volt, s lényegében mind a költségvetésben, de igazából nincs is, mert csak a sajtó gonoszkodik, nem is érti miért piszkálják, amikor csak dolgozik, mint egy karácsonyi közpénzipari csúcsra járatott dísz.

Az RTL klub számítása szerint Mészáros idén az alábbi jelentős üzletekbe lépett bele vastagon:

-A Mészáros és Mészáros Kft. egyedül és konzorciumban összesen 140 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert el, ami mindössze két tenderből jött össze;

-az R-Kord Kft. vasúti felsővezeték-építéssel foglalkozik, összesen 76 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert el egyedül, vagy konzorciumban;

-Fejér B.Á.L. Zrt. Mészáros gyerekeinek az építőipari cége, konzorciumok tagjaként összesen 8,5 milliárd forint közbeszerzést nyert meg;

-Mészárosnak van egy ásványvízzel foglalkozó cége is, a Vivienvíz Kft., ami 486 millió forintos közbeszerzéssel járult hozzá a teljes mérleghez.

A milliárdokkal, mint bevételi tétellel kár lenne komolyan foglalkozni, mert egyrészt a hétköznapi élet számára értelmezhetetlen, másrészt Mészáros Lőrinc a gázszerelés mellett egy szakmát tökéletesen megtanult, bárki is volt a mestere, hogy miként lehet legálissá tenni a közbeszerzéseken nyert összegek eltüntetését.

De még nincs vége az évnek. Friss hír, hogy egy december elején kiírt villamosvonat-tendert még az idén át akarnak verni a nem tudjuk még hogy kiken, de január elején már dönteni is kell a nyertes(ek)ről: a tét 150 milliárd forint s egy hónap van az eltapsoltatására.

Fogadunk..?; ha nem bukkanna fel a környékén Lőrinc, a szürkebarát, istenbizony leírjuk százszor, hogy Felcsút a szívcsakránk.

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!