Vihar és agyhalál a Viharsarokban

Ki is borult a bili, és vele együtt egy titkos kézikönyv, amivel a Fidesz manipulálja a Facebookot. + Bónusz szövegkörnyezetéből kiragadott sorok, melyek valahogy mégis felfedik az igazságot.

Békés megyében kavarog a vihar a biliben.

Simonka György a térség országgyűlési képviselője lényegében beszólt a facebookon egy Battonyán tartott séta alkalmával, hogy kell-e egy sokadik szökőkút Gyulára, vagy esetleg máshova is juthat végre pénz? Erre Alt Norbert, Gyula fideszes polgármestere egy facebook-kommentben ment neki a térség képviselőjének, ki is borult a bili.

A fideszesek gyorsan egymásnak is estek, sőt előkerült egy kézikönyv is, mely egy gyönyörű pillanata a magyar demokráciának, és megmutatja azt is, hogy ez a Facebook miről is szól igazából.

A kézikönyv leírja a fideszes bérnyuggerek, munkakerülők, és alkalmi fidesznyikek számára, hogy kinek mit kell trollkodni a bejegyzése alá, vagy éppenséggel kit hogyan kell ajnározni, vagy „megvédeni”. Valószínű Biztos, hogy több ilyen kézikönyv is létezik, minden le van írva, attól függően, éppen mi az irány a kormányzati kommunikációs trösztnél, gondolkodni nem kell, írni is csak éppenhogy kell tudni.

A kézikönyvben és az „egységes kommunikációs panel”-ben leírtak néha bizony nem kerülnek betartásra, és az egyébként előírás szerint fészbukosok kérdőre is vonták a nagy embereket, hogy „hát tényleg ezt kell?”, meg „gratulálok, hogy megkavartad, kikerült a médiába”.

Így történt.

Ő pedig Alt Norbert, aki nekiment Simonkának. Pedig Békés (értik, Békés megyében!!!!) közéletet ígért. :) :)
Ő pedig Alt Norbert, aki nekiment Simonkának. Pedig Békés (értik, Békés megyében!!!!) közéletet ígért. 🙂 🙂

Én be is linkelném, mielőtt leszedik a facebookról, és kiemelném a kedvenc részeimet is kiragadva a szövegkörnyezetből. Csak úgy.

Kedves képviselő Úr! Kedves Gyuri!

Nem szerencsés, sőt mi több, káros a megyei településeket és térségeket, és kiváltképp a Békés megyei embereket ilyen szinten egymással szembefordítanod. Úgy gondolom, hogy Békés megye és benne Dél – Békés is, csak úgy lehet sikeres és eredményes, ha közösen lépünk fel a problémák megoldása érdekében. Te, úgy látszik, nem ezt az utat választod, hanem a megosztást. Az a politika, amit te képviselsz, csak az irigység fokozásához, az emberek megosztásához és vezet. Az külön pikáns, hogy mindezt, amiket más települések és térségek elleni hangulatkeltésből írsz, azt megyei Fidesz vezetőként, elnökként teszed, akinek a feladata pont az integrálás és nem pedig az uszítás és indokolatlan hangulatkeltés lenne… Amit írsz, az hazugság és sértő a városunkban élő 30 ezer ember számára is, hiszen nem Gyula és nem más település vagy térség tehet róla, hogy az általatok Dél-Békésre elmúlt években elnyert nagyon sok milliárdos összegeknek nem látjátok a nyomát a térségben, mint például arról sem, hogy Battonyán nincs játszótér. Gyulán sem szökőkutakat akarunk építeni, hanem ipari parkot, kerékpárutakat és iskolákat akarunk felújítani, mint ahogy a megyében szinte mindenki, mivel tőlünk, választott vezetőktől ezt várják el a településeken élő emberek. A korábbi években a támogatási pénzeket nem másoktól vettük el, mint ahogy helytelenül sugallod, hanem olyan pályázati eljárások kereteiben nyertük meg, amelyek kimondottan azokat a városokat célozták meg, mint amilyen Gyula is és a legtöbb esetben megyénken kívüli településekkel álltunk versenyben. A kórházfejlesztés például nem csak Gyula, hanem az egész megye lakosságának érdekeit szolgálják, így a dél békési emberekét is vagy ez gond lenne? Békés megye minden településének joga van ahhoz, hogy fejlődjön, hogy polgárainak élhető és megélhetését nyújtó környezetet biztosítson. Az, hogy a dél-békési térség kiemelt támogatási pénzekhez jusson a sarkadi járáshoz hasonlóan, azt mi is támogatjuk, mivel Békés megye érdeke, hogy azok a részei is felzárkózzanak, így Dél-Békés is, amelyek az elmúlt évtizedekben a hatékony képviselet hiányából kifolyólag lecsúsztak, leszakadtak. De azt nem tudjuk támogatni, hogy valaki a Békés megyei emberek megosztásával, szimpla irigységből, mások letaposásával és megalázásával, hazugságok terjesztésével akarjon mások kárára előnyökhöz jutni. Kiváltképp nem hagyjuk, hogy sértegesd településünk lakóit és ez ellen minden eszközzel fel fogunk lépni.

Alt Norbert,
Gyula város alpolgármestere,
helyi Fidesz csoport elnöke”

Olvassák a kiemelt részeket! Csak a kiemelt részeket! Egész szórakoztató.

Érdekes adalék, hogy Simonka Györgyöt kell most megvédeni. Azt a Simonkát, akit nyomozati eljárás alá vont a Központi Nyomozó Főügyészség – az Együtt feljelentésére – költségvetési csalás bűntette miatt.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!