Szörényi letiltotta az Illés-dal Tankcsapda-átiratát

Novemberben jelent meg a Tankcsapda dupla albuma, amelyen az általuk szeretett és tisztelt együttesek, zenészek legendás számait hangszerelték át a saját stílusukra. A lemezen szerepelt volna az Illés Good bye, London! című száma is.

Szörényi Levente azonban nem engedélyezte a megjelenését.

Lukács László az RTL Klub Portér című műsorában a helyzettel kapcsolatban úgy fogalmazott: – A felvétel el is készült, de aztán a megjelenés előtt az utolsó utáni pillanatban végül nem adott rá engedélyt az Illés. A Szörényi, Bródy páros ugyanis végül azt mondta, hogy nem. Igazából pontosan nem tudjuk, hogy miért nem, mert velük személyesen nem sikerült erről beszélni, mert ők annyira magasan ülnek a Parnasszuson, hogy csak áttételesen tudtunk velük kommunikálni. És igazából nem tudjuk, pontosan mi az oka, miért nem tetszett nekik a felvétel.

Bródy János úgy nyilatkozott a történtekkel kapcsolatban a Bors-nak, hogy annyit kértek a csapattól, a megjelenés előtt meghallgathassák a feldolgozást.

Mikor Szörényi Levente végül meghallgatta, aggódva hívott fel, nem tetszett neki. Annyira nem, hogy végül megtiltotta, hogy játsszák. A szövegben, a ritmusban és a dallamban is volt változás. Ez a dal Levente személyes kedvence, sokat játssza maga is. A rádiók már nemigen élnek az Illés-dalokkal, Leventének viszont rosszul esett volna, ha az eredeti helyett ezt játsszák most – fogalmazott Bródy.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!