Orbán Lengyelországból már látja a laoszi partokat

gabor-gyorgyOrbán, megveregetvén saját és lengyel elvtársai vállát, a következőt találta mondani minapi lengyelországi látogatásán: „Ne engedjük, hogy kritikusaink elhomályosítsák a helyzet pontos értékelését!” – Gábor György jegyzete.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egy Nemes Dezső nevű ember, aki kárpitosból lett Kossuth-díjas történész, újságíró, párttitkár, az MSZMP KB Párttörténeti Intézetének igazgatója és így tovább. Egyszer Laoszról beszélgetett egy másik elvtárssal, s szóba hozta Laosz tengerpartját.

Erre ez a másik elvtárs, roppant kínban, azt mondta Nemes elvtársnak, hogy jaj, tévedni tetszik, drága Nemes elvtárs, mert Laosznak nincs tengerpartja. Mire Nemes elvtárs ellentmondást nem tűrve közölte, hogy van, ő maga járt is ott.

Emberünk nem akarta az ügyet tovább feszegetni, családjára gondolt, s inkább beszüntette a kritikusi hangot, ám Nemes elvtárs, mint minden különösen buta ember, továbbra is ragaszkodott az igazához, s térképet hozatott a szobájába. Igen ám, de a térkép szerint sem volt Laosznak tengerpartja. Nemes elvtárs nem zavartatva magát, ráförmedt az elcsendesedett kritikusára: Mi van, az elvtárs még nem látott rossz térképet?

Szóval mostantól ne csodálkozzunk, ha Orbán és Kaczyński szerint Laosznak van tengerpartja. De legalábbis Csehországnak tengere.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!