Pénzhamisítás, erőszak, megszűnés. 20 éves a Fidelitas

A nagy testvér figyel (kép: 444)

Mielőtt ebbe belemegyünk, kezdjük egy örömhírrel.

A minap ünnepelték fidelitasos fiatalok a szervezet 20. születésnapját. Isten éltessen téged Fidelitas!

A PÁRT ifjúsági szervezete hosszú évek, évtizedek óta jár a helyes úton, segítette kormányunk munkáját mindig, amikor csak szükség voltrá. A Fidelitas ott volt, ha a fiatalok hívták, vagy ha a PÁRT szólította. A Fidelitas tudja, hogy mi kell, mi jó a fiataloknak. Azokban a sötét órákban, mikor a magyarságot megcsalják, idegen erők beletaszajtják a bolsevista-liberális fertő mocsarába, akkor a Fidelitas nem röstell a nihilben szenvedő ifjú nemzettestvérek felé jobbkezét odanyújtani és egy fiatalos-kurucos lendülettel egy csapásra kirántani őket onnan, maguk mögött hagyva a bűn fertelmes ájerét, a világi dolgok mocsárba visszarántó ártalmait, a tárgyak és anyagi javak iránti megszállott rajongást, a nemzetietlen és a magyar fiatal számára idegen és utálatos liberális istentelenséget.

„Magyarország és közép-Európa legnagyobb politikai ifjúsági szervezete”* büszke, és több tiszteletet!

*(Akkor már miért nem a világ legnagyobb politikai ifjúsági szervezete?)

Kis áttekintés

Bármekkora szervezetről is van szó, kötelezettségeit ugyanúgy teljesítenie kell, mint bárki másnak. Mivel 2014-ben megváltozott a Polgári Törvénykönyv civil szervezetekre (és így az egyesületi formában működő Fidelitasra is) vonatkozó rendelkezéseinek szabályozása, minden érintett szervezet el kellett, hogy végezze a megfelelő módosításokat. Kockáztatni van mit, hiszen a Bíróság akár fel is oszlathatja a szervezetet. Ami a Fidelitas-nak eddig nem, az a baloldali Societas-nak ellenzékből sikerült ők ugyanis határidőre végeztek a kért módosításokkal.

A Fidelitas elnöke, Böröcz László a mai napig nem reagált arra a kérdésre, vajon hagyják-e megszűnni a Fidelitast? Vajon sikerül-e megugraniuk azt, amit másoknak?

 

A Fidelitas ifjú titánjai csak röhögnek az őket ért vádakon. "mindenki hazudik, csak mi nem" - gondolhatná joggal bárki. (kép: facebook)
Okkal jókedvűek. Fiatalok a Fidelitas születésnapján (kép: facebook)

 

A Fidesz ifjúsági szervezete a korábban a kampányokban segítette a pártot, vezetői – tagjai nagy része azonban ma már nem áll ki az utcára „kitelepülni”, ugyanis kormányhivatalokban, minisztériumokban, egyéb állami szerveknél töltenek be pozíciókat, az 1983-ban született Fidelitas-elnök, Böröcz László például a Budapest V. kerület alpolgármestere.

Megéri-megérte tehát csatlakozni a Nemzeti KISZ-hez, a befektetett munka ugyanis megtérült, mindenki előre tudott lépni, csak éppen a szervezet üresedett ki, abban semmi „ifjúsági” nem maradt. Elég csak végigböngészni a szervezet facebook-adatlapját, ahol a fideszes híreken kívül csak ilyen-olyan kabinetek ülésezéseit és azokon és pózoló fiatalokat látni. Módosok és jól öltözöttek.

Nincsenek olyan új nagyágyúk, mint anno Rogán Antal. Oké, hogy Rogán Antal, de még ilyen sincs.

Botrányok viszont vannak, számot azonban nem adnak róluk. Példának itt van a pénzhamisítási botrányba került Fidelitasos úriember, Veress Áron, akinél véletlenül volt pár ezer eurónyi hamis bankjegy.

Veress Áron (forrás: ifjusagitagozat.hu)
Veress Áron (forrás: ifjusagitagozat.hu)

Számot adhatna a provokátor-figyelő hálózatáról, aminek az lett volna a lényege, hogy feltételezett baloldali „felforgatókat” listáztak volna. Olyanokat, akik szerintük trollkodni járnak a Fideszes rendezvényekre.

De a pénzhamisításon túl van itt még erőszak is. Jó, arról nem a szervezet tehet, hogy a tagjai például vérre menően összeverekednek egy Fidelitas-táborban. Nevezetesen egy disznóvágáson. De azért kínosnak kínos.

A Fidesznek legalábbis kínos, a párton belüli zúgolódásokat jól ismerő forrásunk szerint, a fideszesek zúgolódnak is amiatt, hogy az ifjúsági szervezet nem nőtt fel a feladathoz, nincs utánpótlás, és csak pénzért hajlandóak megmozdulni.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!