Isztambuli merénylet – 166 sebesült, 29 halott

Az előzetes információkkal ellentétben nem egy, hanem kettő pokolgép robbant, Isztambulban szombat este.

A számok pedig folyamatosan módosulnak, de az utolsó hivatalos közlemény szerint a robbantásoknak 166 sérültje és 29 halottja van.

Gépkocsiba rejtett pokolgép robbant szombat este az isztambuli Besiktas labdarúgó csapat stadionja közelében a készenléti rendőrség autóbusza mellett – jelentette az NTV török hírtelevízió. A támadásban legalább 29 ember meghalt és 166 megsérült.

Horrorisztikus fotók kerültek napvilágra az embertelen terrortámadás után, melyeken az utcán heverő testek és a területet biztosító sérült rendőrök láthatóak.

A bomba egy  labdarúgó stadionnál a mérkőzés vége után robbant. Menczer Tamás a Külügyminisztérium szóvivője ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a célpontok minden bizonnyal a stadion környékét busszal elhagyó rohamrendőrök, nem pedig turisták voltak.

Többen fegyverropogást is hallottak a stadion közelében. Azóta a rendőrség felrobbantott egy elhagyott csomagot is, amelyről azonban kiderült, hogy nem pokolgép volt. A robbantás helyszíne mindössze néhány száz méterre található a város, turisták által leginkább látogatott látványosságától, a Taksim Square-től.


A minisztérium szóvivője az M1 aktuális csatorna késő esti adásában azt mondta, mintegy hetven magyar állampolgár jelezte, hogy szombaton Isztambulban tartózkodik, legalábbis ennyien regisztráltak korábban konzuli védelemért. Menczer Tamás szerint nem valószínű, hogy ennél sokkal több magyar tartózkodna jelenleg a török nagyvárosban.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!