A jobbikos Torockai megbüntetné az ellene tüntetőket

Az ásotthalmi muszlimok kényelmetlen helyzetben vannak, ugyanis nem gyakorolhatják szabadon a vallásukat, mivel egy november végén elfogadott rendelet tiltja a bizonyos viseletekben való megjelenést, valamint az azonos neműek házasságának propagálását. Mivel ez a rendelet nettó szemétség, ráadásul alkotmányellenes is, LMBT szervezetek tüntettek ellene, azonban a demonstrációt videóra rögzítette egy önkormányzati alkalmazott.

Torockai elmondta, hogy elemezni fogják a felvételt, és később döntenek arról, hogy kiszabnak-e 150 ezer forintos bírságokat a rendelet megszegése miatt. Ehhez hasonló, a demokráciát megcsúfoló intézkedéseket Oroszországban hoztak, de mint tudjuk, a Jobbiktól nem idegen az orosz minta követése (lásd: KGBéla).

A Jobbik már korábban is próbálkozott orosz mintára büntetni az azonos neműek közötti kapcsolatok „népszerűsítését”. A 2012-ben az Országgyűlésben beterjesztett törvényjavaslat öt évig terjedő börtönbüntetéssel súlytotta volna az azonos nemű személlyel folytatott szexuális kapcsolat nagy nyilvánosság előtti „népszerűsítését”. A törvényjavaslatot sem a kormánypártok, sem a többi ellenzéki párt nem támogatta. A Jobbik később több önkormányzatnál próbált hasonló rendelkezéseket elfogadtatni, de ezek rendre elbuktak.

A Magyar LMBT Szövetség a Csongrád Megyei Kormányhivatalhoz fordul, hogy indítson törvényességi felügyeleti eljárást a rendelet hatályon kívül helyezése érdekében, és szükség esetén kezdeményezzék a Kúriánál, illetve az Alkotmánybíróságnál a rendelet megsemmisítését.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!