Lévai Anikó négy tonna kampányadománnyal indult Erdélybe

Bizonyára véletlen egybeesés, hogy pont a holnapi romániai választások előtt indult pénteken Orbán Viktor miniszterelnök felesége Erdélybe, jótékonykodni.

Több mint négy tonna, erdélyi árváknak, idősöknek és rászoruló családoknak szánt karácsonyi ajándékot adott át Marosvásárhelyen az Ökumenikus Segélyszervezet pénteken.

A szervezet nevében Lévai Anikó jószolgálati nagykövet és Lehel László, a szervezet elnök-igazgatója vett részt a fogadó Lazarenum Alapítvány által szervezett ünnepi rendezvényen.

Néhány hete Kövér László házelnök kampányolt Erdélyben az RMDSZ kegyeit keresve: Van egy szimbolikus jelentése annak, hogy az RMDSZ-székházban találkoztunk./…/Most különösen szüksége van az erdélyi magyar közösségnek a bukaresti képviseletre – fogalmazta meg a magyarországi elképzelést Kövér  a Kelemen Hunor szövetségi elnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján.

A helyi erdélyi magyar szervezetek képviselői részéről némi értetlenség is megfogalmazódott ekkor, mondván: nehezen tudják értelmezni a magyar kormány „pálfordulását”, mivel egy időben hűvös viszonyt alakítottak ki az RMDSZ helyi politikájával.

Hogy komoly tétről lehet szó, mi sem bizonyítja jobban, hogy maga Orbán Viktor is a választáson való részvételre buzdította az erdélyi magyarokat Szatmárnémetiben. A kormányfő Kelemen Hunorral, az RMDSZ elnökével tartott közös sajtótájékoztatóján azt mondta: nemcsak az erdélyi magyarok sorsát befolyásolja a december 11-i választás kimenetele, hanem a román–magyar kétoldali viszonyra és Magyarországra is hatással van.

Ez utóbbi felettébb derék elképzelést némileg megkérdőjelezi Szijjártó Péter otrombasága, amikor megtiltotta a magyar diplomácia számára, hogy bármilyen formában is részt vegyenek a december elsejei romániai nemzeti ünnep megemlékezésein.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!