Megerőszakoltak egy női politikust, a képviselők sírva fakadtak

A nők elleni erőszak volt a parlamenti ülés témája, amikor a képviselőasszony elkezdte elmesélni, hogyan erőszakolták meg kislányként.

Nagy-Britannia országgyűlésének alsó házában Michelle Thomson tizennégy kollégája előtt mesélte el, hogyan erőszakolták meg 14 évesen. Könnybe lábadt a szemük azoknak a képviselőknek, akik jelen voltak a Nyugat-Edinburgh-i Michelle Thomson képviselő beszédénél. „Nem áldozat vagyok, hanem túlélő” – fogalmazott Thomson. A függetlenként politizáló képviselő azt követően döntött úgy, hogy megosztja kollégáival a személyes történetét, miután az SNP egyik politikusa konfrontálódott vele A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján.

Az 51 éves politikus a vita során elmesélte, 14 éves volt, amikor megerőszakolták. „Hasonlóan sok másik esethez, engem is olyan ember zaklatott, akit ismertem.” – számolt be az ülésről az atv.hu

Képzeljük el ezt a jelenetet Magyarországon! Ha egy képviselőnő megosztaná hasonló történetét, a fideszesek közül vajon hányan siratnák meg? A Kövér László féle felfogás miként mutatkozna meg egy efféle eset kapcsán? Mit mondana a házelnök? „Talán nem kellett volna kihívóan öltözködni?” Vagy a Kossuth-díjas Ákos? Be kellett volna teljesíteni a női princípiumot? Talán Thomson képviselőnőt is egy vakkomondor erőszakolta meg?

Sokat kell még fejlődnünk ahhoz, hogy egyáltalán foglalkozzunk a nők elleni erőszakkal, nem beszélve a családon belül elkövetett bántalmazásokról…

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!