Tarlós és a terrorista téli falevelek

A TEK és a BKV mindenre felkészült, csak a terrorgyanús téli falevelekre nem. Amint arról már tegnap beszámoltunk, összeütközött két metrószerelvény a Pillangó úti felszíni megállónál s a baleset következtében közel tucatnyian megsebesültek, közülük öten súlyosan.

Orbán még a csonkolt tetemekre gerjedt

A tegnapi nyilatkozatok sodrában a sínre hullott téli faleveleket is okolták a metrókerekek megcsúszása miatt (???), mivel a furmányos koncepció szerint a levelekből kipréselődött olaj gátolta a tapadós fékezést – nyilatkozta nem kisebb ember, mint a BKV vezérigazgatója, Bolla Tibor, aki ezért cca. másfélmillió forintos fizetést kap.

Mindezt a XXI. század komputervezérelt világában.

tekmetro2

Ugye emlékszünk még arra a műmájer középiskolai videóforgatás szintjén lezavart TEK-demóra, amikor Orbán Viktor gerjedt a csonkolt végtagú statisztákra, s adta volna drágán életét, mint Buce Willis…?  – elnézést a gimnazistáktól, főként a költségvetésre s nem a színvonalra gondolunk, ez utóbbiban még a tizenévesek is kreatívabbak.

S minő szinkronicitás, pont a Pillangó utca közeli megállóban. Akkor még maga Hajdu „TEK-bonviván” János sem gondolta, hogy az igazi ellenség a téli falevél.

Tarlós nem érti, miért őt keresik meg egyébként is

Tarlós, bár nem érti, de mindent megmagyarázott ma reggeli rádióinterjújában. Nem érti, hogy miért neki küldtek levelet az ügyben s nem az üzemeltetési osztálynak, meg különben is bokatöréssel feküdt otthon. Mindezt természetesen kikéri magának, bár a legutolsó információink szerint még ő Budapest főpolgármestere.

Ennek ellenére hajlandó volt nyilatkozni – a konkrét esetről is. A kettes metró vonalán történt balesettel kapcsolatban mindenki csak véleményeket fogalmaz meg, amit ezek szerint nem kellene, minek is. A pragmatikus Tarlós annyiban látja a sajtó és a közvélemény szerepét, hogy ha már neki bokasérüléssel – ő nem a metrón szerezte, ellentétben az ütközés sérültjeivel – kell küszködnie, mindenki fogja be és várják ki a vizsgálat végét.

tekmetro3

Inogna a BKV-vezér széke..?

A rendőrség is, a közlekedési hatóság is vizsgálódik, addig senki se tegyen a konstrukció célzó kritikus megjegyzéseket. Lehet, hogy személyi hiba történt. Bár ő olyat persze nem hallott negyven éve, hogy a szél által befújt falevelek veszélyeztethetnék a szerelvény biztonságos fékrendszerét – nono, csak nem a BKV-vezért támadja..? -, de teccettek volna ne az Alstommal szerződést kötni annak idején, ha ezzel van bajuk – meg különben is mindenről-demszky-tehet -.

Tarlós kihangsúlyozta, hogy a közveszéllyel való fenyegetés büntetőjogi kategória szóval ezzel óvatosan. Számára az a legkülönösebb aminek nincs köze fékekhez – sok a hamis hír de hogyan lehet, hogy egy bent álló vonatot utolér egy másik? Ráeresztették vagy mi? Ő ilyet bizony nem hallott 40 év alatt se.

A sérülések sajnálatosak, de még nem derült ki, hogy mi történt, az üzemeltető a BKV s míg tart a vizsgálat ne vonjunk le konzekvenciákat, ne hecceljük a közvéleményt. Már a múlt héten is csak a hangulatot keltették a kis pontszámú politikai erők, hogy mit kell csinálni, ha tűz üt ki. Olcsó politikai hasznot húzva ne riogassunk kétmillió embert – adta ki az utasítást Tarlós.

Az ellenzék rendszerszintű halmokat lát

Az ugyanis, hogy füst volt a négyes metrónál az egy dolog, de aztán kiderült, hogy valami papír gyulladt meg – ez nem baleset. Ami a Pillangó útnál történt az az, de azt vizsgálják. Több nem történt. Mindezt jó lenne szakmai kérdésként kezelni s nem alacsony pontszámú politikai pártok népszerűsködésének és rémhírgyártásának.

Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője minderre annyit reflektált, hogy amit kritikaként megfogalmaznak, azt kizárólag az utasok védelmében teszik, felelőtlen és pénzhiányos karbantartási hiányosságokra irányítva a figyelmet. Vészjelzéseket adnak az utasok, akikre rácsukódik a szerelvény ajtaja, akik mellett tűz üt ki vagy papír füstöl, s ezek egy idő után sűrűsödnek s nem szűnnek, hanem halmozódnak, egy rendszerszintű problémává állnak össze.

(kép: mti)

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!