Elhúznak a Pecsából – 400 millióért

Miután hosszas huzavona eredményeként sikerült megegyezni a harmincéves Petőfi Csarnok bérlőivel, így már decemberben megkezdik az épület bontását, majd helyén az Új Nemzeti Galéria építését.

Baán László novemberben közölte a hírt a nyilvánossággal, hogy hosszú per után született megegyezés: szakértők bevonásával sikerült megállapodni egy olyan összegben, amit mindkét fél elfogadott.

pecsa2

Történt mindez annak ellenére, hogy még ez év első felében milliárdos kártérítést követelt a Városliget Zrt.-től és a fővárostól a Petőfi Csarnok korábbi, a kormányzattal addig jó viszonyt ápoló bérlője, aki az előző ciklusban Fidesz-jelölt is volt Zsámbékon.

A – közös megállapodásként elfogadott – 400 millió forintból a beruházó kiváltja a bérlők határozott idejű bérleti szerződését és ellentételezi az általuk végzett beruházások értékét, ezzel az utolsó jogi akadály is elhárult az új Nemzeti Galéria felépítése előtt – közölte Baán, aki szerint a bérlők már felkészültek a kiköltözésre.

Ronda volt, hideg és rideg: mégis kultikus helytől és ifjúságunk eszmélésétől búcsúzhatunk több generáció nevében is az épület ledózerolásával. Lassan már csak tényleg Kisze Tünde marad az elmúl múl rendíthetetlen monumentumaként.

(nyitókép: index)

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!