Horváth Kornél lett idén a világ legjobb ütőhangszerese

A Kossuth-díjas Horváth Kornél lett 2016-ban a világ legjobb ütőhangszerese a brit Rhythm magazin internetes oldalának szavazásán.

A 62 éves magyar zenész olyan világhírű neveket előzött meg a best percussionist kategóriában, mint Pete Lockett, Chris Fehn (Slipknot), a korábban sokáig Prince-szel együtt játszó Sheila E és Adele ütőhangszerese, Aaron Draper.

Munkásságom eddigi legkomolyabb szakmai elismerése ez, magyar zenész korábban nem került fel ilyen listára. Talán annak köszönhető a siker, hogy kicsit másképpen játszom, mint a többiek, kilógok a sorból.

Az elmúlt években a tHUNder Duóval sokat szerepeltünk Nyugat-Európában és Amerikában, a kinti sajtó kedvező kritikákat írt rólunk. A jelölést is a projekt ütőseként kaptam, ebben a formációban hosszú évek óta együtt játszom Dörnyei Gábor dobossal, aki fantasztikus muzsikus és Londonban a Kortárs Zeneművészeti Akadémián tanít” – nyilatkozott a szenzációs hírről Horváth Kornél, aki első magyar zenészként részesült a megtisztelő elismerésben.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!