Schiffer összehaverkodott az ex-munkásőr Bencsikkel

Nem szép dolog bárkit is a felmenői érdemei vagy vétkei alapján megítélni – ezt ki tudhatná jobban Schiffer Andrásnál, aki nemrégiben kvázi leávósozta a sajtótájékoztatóját tartó DK-alelnök Varju Lászlót, aki nem mellékesen hosszú évekig dolgozott bányászként, feltehetően nem ÁVH-s tárnákban, mielőtt a politika varangyos terepére lépett volna.

Mi tagadás, mióta lelépett a Parlamentből, elég aktívan hagyja maga után Schiffer a meglepő állagú közéleti tócsákat.

Az LMP lappangó Machiavellije most a szélsőjobbossá harcosodott ex-munkásőr harcitücsök Bencsik lapjának, a Demokratának öntötte ki a szívét.

Az interjúban többek között a Demokratikus Koalíció és az LMP viszonyát értékelve az egykori frakcióvezető úgy fogalmazott: a DK olyan kultúrát testesít meg, ami összeegyeztethetetlen a demokratikus értékrenddel. Szavai szerint ezt jól szemlélteti, hogy „milyen gyűlöletcsoportok masíroznak” a közösségi oldalakon a DK „logója alatt”.

Nem az a probléma, hogy a különböző pártok nem értenek egyet, mert ez a demokrácia hajtóereje. A szélsőségesek viszont képtelenek arra, hogy ütköztessék a véleményüket, nézeteik sincsenek, vak hitek mozgatják őket és egyszerűen meg akarnak semmisíteni mindenkit, aki az útjukat keresztezi – jelentette ki Schiffer András.

A Jobbikot politikai zsákmányszerzőkként definiálta az interjúban s az MSZP-be is rúgott egy finomat a Demokrata-interjúban, mondván: a szocialisták is próbálkoztak a Jobbikéhoz hasonló gesztusokkal, de amikor Gyurcsány Ferenc „rájuk szólt”, akkor meghátráltak és a „teljesen agyatlan, destruktív hozzáállást választották”.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!