Gondolta volna..?; a smasszer sikerszakma lett

Már több mint négyezren jelentkeztek a büntetés-végrehajtás közelmúltban indult toborzására, a büntetés-végrehajtás továbbra is keresi az új munkatársakat – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) szóvivője kedden az MTI-vel.

A következő években mintegy 30 százalékkal bővül a büntetés-végrehajtás személyi állományának létszáma. A közelmúltban indult toborzásnak köszönhetően november végéig 4217-en adták be jelentkezési kérelmüket, a toborzó irodákban egy átlagos napon csaknem százan érdeklődnek.

Mint ismert, a kormány egyik másodvonalbeli gazdasági fekete lova lett a börtönbővítés: 2019-ig a tervek szerint Kunmadarason ezerfős, Ózdon, Kemecsén, Csengerben és Komlón pedig ötszáz fő elhelyezésére szolgáló börtön épülhet. A börtönépítésekkel párhuzamosan 2500 új munkatársat vesznek föl a büntetés-végrehajtáshoz 2018-ig.

A jelentkezők fizikai állapotfelmérésen, pszichikai és egészségügyi alkalmassági vizsgálatokon vesznek részt, amelyek jelenleg is zajlanak.

Az állomány számára a börtön kiszámítható, hosszú távra tervezhető munkahelyet teremt, amelyhez képzési és előmeneteli lehetőségek társulnak.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!