Elhagyja a medencét – lemondott Gyárfás

Lemondott Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke. A hírt az MTI közölte szerda reggel.

Az elmúlt hetekben a Hosszú Katinka s férje által indított támadássorozat az úszószövetség (volt) elnöke ellen többet sejtetett, mint szimpla szakmai ellentétet.

A volt elnök – feltehetően – régóta szálka volt mind az úszószakma egy részében, mind a fideszes kormányzat egészében, de kiváló kapcsolatrendszerének és bámulatos alkalmazkodóképességének köszönhetően simán „megúszta” az eltelt évtizedek zavaros hullámait – különösebb veszteség nélkül.

Az általa hajtott és kiverekedett vizes-vb immár sínen, a jelek szerint Gyárfással együtt. A döntés azt bizonyítja látszólag, hogy Katinkáék győztek egy, a közvélemény szeme előtt csak egyoldalúnak tűnő offenzívában. Az mindenesetre sokat elárul a feltételezett hátszélről, hogy a Heti Válasz értesülése szerint  a Hosszú Katinka s férje által fémjelzett Iron Aquatics hamarosan úszóakadémiát létesíthet Csillebércen, melyet a kormány négy-ötmilliárd forinttal támogat majd, és ezzel Hosszú Katinka klubja önálló gazdasági hatalommá válik a magyar úszósportban.

Gyárfás egyelőre nem nyilatkozott a lemondása okairól, mindössze az alábbi közleményt adta ki:

„Köszönöm. 1993-ban lettem az úszószövetség elnöke. Megtiszteltetés, hogy együttműködhettem nagyszerű edzőkkel, szakvezetőkkel és csodálatos versenyzőkkel. Nagy élmény, hogy részese lehettem öt hazai rendezésű Európa-bajnokságnak, boldogság, hogy ott lehettem, amikor sikerült elnyerni a FINA világbajnokság megrendezése jogát. A legeslegnagyobb öröm pedig az, hogy már látom az újonnan épülő úszókomplexumot. Kívánom, hogy a legeredményesebb sportág mielőbbi közgyűlése a legalkalmasabb elnököt válassza meg. Ezennel lemondok, mert úgy érzem, hogy most ezzel segíthetek a legjobban.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!