Tragédia – Lezuhant a Chapecoense labdarúgócsapat repülőgépe (+videó)

A 81 embert szállító gép – helyi idő szerint – hétfő éjjel zuhant le, fedélzetén az első osztályú brazil csapattal – közölték a Brazil hatóságok. A tragédiát 5 ember élte túl.

Egyelőre ellentmondásosak az első hírek, a gép személyzete este 10 órákor adta le utolsó vészjelzését, melyben elektromos hibát jeleztek az antioquiai repülésirányítóknak. A vészjelzés után szinte azonnal földnek csapódott a British Aerospace 146 típusú gép.

Az Origo információi szerint a négyszeres állami bajnok, az első osztályban jelenleg a kilencedik helyen álló Chapecoense brazil futballcsapat épp a Cupa Sudamericana döntőjére utazott a kolumbiai Atletico Nacional elleni meccsre, amikor a szerencsétlenség történt.

 

Az ügy pikantériája, melyre az EFE spanyol hírügynökség hívta fel a figyelmet, hogy a csapat eredetileg egy charterjárattal ment volna a mérkőzésre, de ezt a brazil hatóságok nem engedélyezték, ezért szálltak fel végül egy kereskedelmi repülőgépre.

A mostani döntőbe jutást korábban így ünnepelte a csapat: 


Korábban Messi is a lezuhant géppel utazott

Három hete Lionel Messi és argentin csapattársai is ugyanazzal a repülőgéppel utaztak, mint amelyik hétfőn lezuhant Kolumbiában.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!