„Orbán Viktor vagyok. Szeretnék adni Önnek 10 ezer forintot, hogy hatalmon maradjak!”

10 ezer forintos miniszterelnöki Erzsébet-utalvánnyal készül a nyugdíjasainknak idén karácsonykor Orbán Viktor miniszterelnök úr. Minden bizonnyal a kormányfő a „hálót adj, ne halat” elv helyett sokkal inkább a „halat adj, ne hálót” gyakorlatot követi. Nincs azzal baj, hogy a király jutalmazza a nyugdíjasokat, de ne higgyük el neki, mert sokkal többet vett el tőlük, mint amennyit választásokhoz közeledvén csöpögtetni kezd.

„Ez egy gesztus, a nyugdíjasok iránti tisztelet kifejezése” – mondta Orbán. És mivel karácsonyi gesztusról van szó, nem is akartak vitát nyitni arról, ki kap több, ki kap kevesebb pénzt, inkább adnak minden nyugdíjasnak.

Bár a 10 ezer forintos nyugdíjas-bónusz mindenképpen váratlan, Orbán korábban a Világgazdaságnak adott interjújában utalt már arra, hogy gondolkodnak valamilyen ajándékon, akkor azt mondta, hogy ezt a kérdéskört még körül kell járniuk.

Mivel egyszeri juttatásról van szó, a költségvetésben tartós egyensúlytalanságokat nem okoz a lépés. 2,7 millió nyugdíjassal számolva – feltéve, hogy a miniszterelnök nem csak a 2 millió öregségi nyugdíjasra gondolt – 27 milliárd forintos kiadást jelent, amit várhatóan elbír az idei büdzsé.

Megjegyeznénk, hogy 27 milliárd forint az Orbán-féle beruházásokat tekintve a letelepedési kötvényektől kezdve a stadionokig nem akkora összeg, főleg nem úgy, hogy 16%-ot már elvettek a korengedményes nyugdíjasoktól, ami jócskán több, mint havi(!) 10 ezer Ft. De emlékezzünk a magánnyugdíjpénztárakra is, amikor átvesszük a borítékot!

Meddig lehet még lekenyerezni minket vásárlási utalványokkal?

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!