Az érpataki rambó nem hagyja magát

Mint ismert, az érpataki képviselő-testület szeptemberben feloszlatta magát, mivel némileg fizetésképtelenné vált a finoman szólva is jobbszélre tolódott excentrikus Orosz Mihály (félre)vezetése alatt.

Érpatak számláján nincs pénz – ha mégis érkezne, azt elviszi rögvest az inkasszó, legyen szó akár a közmunkások béréről. Szóval az érpataki modell még csiszolásra vár, nem meglepő, hogy a hat függetlennek mondott képviselő a polgármesterrel egyetemben 4:3 arányban feloszlatta önnönmagát.

Viszont.

A pofára esett polgármester – aki nem mellesleg gyanús ingatlanügyekbe is keveredett helyben – nem azért járt-kelt páncélosnak öltözve, hogy csak ilyen simán feladja és ellentámadásba lendült. Briliáns montázsban hirdeti önnön lokális szociális érzékenységét s a négy testületi júdás megszégyenítését (copyright kínai kommunista párt: a „négyek bandája”), cseppet sem palástolva, hogy miért fáznak az érpataki rászorulók.

erpatak

„A romboló képviselők ismét aljaskodtak” címmel az alábbi hadüzenettel indul az érpataki rambó a decemberi választásba:

„Ami rajtam múlt azt, hamar teljesítettük: kollégáim segítségével megírtuk a szociális tűzifa pályázatot, majd elnyertük a támogatást, ezután megrendeltem a Nyírerdő Zrt-től a tűzifát,  majd kifizettük az árát, ezután leszállíttattuk a telephelyre, ezután megalkottuk a rendeletet a tűzifa kiosztásáról, ezután benyújtottuk a képviselő-testület részére a kiosztás minél előbbi megtörténése céljából.

Ez mind rajtam múlott, s ezért ment ilyen gyorsan eddig, ezután következett a testület hatásköre: ekkor pedig a négy romboló képviselő megakadályozta a minél előbbi kiosztást! Így most a szociális tűzifa ott áll a telephelyen és csak a választás eredményének jogerőre emelkedése után (kb. 15 nappal december 11-ét követően) kerül sor a kérelmek elbírálására és nagy valószínűség szerint valamikor januárban történhet meg a rászorulók részére való kiosztás.”

Nincs mese, Orosz tudja, mit akar. S hogy mit kell ezért tenni. Még a végén megint megválasztják.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!