Fidesz Építő Zrt. – Az igazi (szabad)kőművesek titka

Ki nyer ma? Avagy vélelem egyenlőségjelekről.

Magyarország kétségtelenül legsikeresebb építési vállalata a Market Építő Zrt. A kijelentés minden bizonnyal helytálló, hiszen elég csak az építkezések mellett elsétálni és felnézni a vasbeton struktúrákra a külvárostól a belvárosi utcákig, az építkezéseket a kíváncsi tekintetektől óvó OSB-lapból készült fekete palánk kerítésen ott díszeleg a Market Zrt. logója.

market-osb-lapok
Látják a fekete kerítést? Na az. (kép: MTI)

Mi ez, ki ez?

A Market Építő Zrt. és „leányvállalatai” lényegében mindenütt ott vannak. Vajon ők az egyetlen cég, aki bármit is építhet a városban? Vagy talán csak ők tudnak építeni? Vagy csak náluk van beton? Vagy miért? El nem tudom képzeli, hogy a Zemberek Magyarországán a politika és a gazdaság úgy összefonódik, hogy a miniszterelnök jó barátja Garancsi István cégével leuralja az államhoz akárhogyan kapcsolódó beruházások jó részét.

Mi köze bárminek bármihez is?

Garancsi István érdekeltségébe 2014-ben került a vállalat, ami hamar felívelő pályát írt le, és akkoriban a Simicska-féle Közgép mellett elkezdte kapni a nagy állami megbízásokat. Vagyis a nagy lét. Valamikor a G-nap után (Amióta tudjuk, hogy Orbán Geci) aztán a Simicska már nem kapott annyi megbízást – persze nem arról van szó, hogy egyáltalán nem kap, csak nem teszik ki a kirakatba, hogy azért valamennyi csak jut oda is – valamiért..

Szóval a Market Zrt. Telekom irodaházat, Holokauszt tudásközpontot, Ludovika-Campus-t, Párizsi Udvart, Fradi stadiont, Úszóarénát, Fidesz-székházat, Kopaszi-gátnál lakóparkot, satöbbit is épít. Mindent tud? Mindent is.

Ja az megvan, hogy (egyelőre) ő a 20. leggazdagabb magyar? kb. 45 milliárdja van. Egy átlag pesti fizetés kb. 208 ezer forint/hó ami 2,5 millió forint egy évre. Mondjuk nettó. Ha az éves fizetésedet elteszed, és nem eszel, nem iszol, nem laksz sehol, se kaki, se cigi akkor 18 ezer évi fizetéssel behozod. Persze ahol egy Garancsi egy huszad rangú gazdagocska, ott a Mészáros Lőrinc maga az aranyszerszám.

Orbán Viktor=Mészáros Lőrinc=Garancsi István? Tehető-e egyenlőség jel a nevek közé? Naná, hogy ők is jóban vannak, hiszen aki a Viktor barátja az a Lőrincnek a barátja.

garancsi-es-orban
Orbán és Garancsi egy focimeccsen (kép: 444.hu)

Visszatérve az utcán történő sétához – egy ilyen alkalmával tűnt fel, hogy a még épülő CEU, azaz közép-európai egyetem V. kerületi épülete előtt virít egy Market logó. Meg, az, hogy ők építik 10,5 milliárdért. Ebben tényleg csak az a szép, hogy fent nevezett céghez szorosan köthető Fidesz nevű polgári néppárt soha nem megy a szomszédba egy kis Soros Györgyözésért.

Na de hogy jön ide Soros György?

Úgy, hogy övé a CEU – vagyis a közép-európai egyetem. A neoLIBERÁLIS Soros volt az aki kicsengette egy közepes Nyírségi település éves költségvetését Orbán és pár haverjának oxfordi tandíjára. Hogy ott nyilván megtanuljanak mindent, ami ahhoz kell, hogy fasza politikusok legyenek. A neoLIBERÁLIS elit egyeteme ad egyébként még biztos megélhetést a harcos ellenzéki Bokros Lajosnak is, akiből majdnem főpolgármestert csinált a baloldal. Igen, Az a Baloldal.

Bonyolult? Nem az. Adva van egy multimilliárdos emigráns magyar gazdasági zseni, bizonyos Soros György, aki nem kis (politikai) hatalommal is bír – az elvitathatatlan gazdasági mellett – emellett van egy Orbán Viktor nevű miniszterelnök, aki az Ő pénzén döntöget rendszert, meg avatkozik bele egy ország belpolitikájába, s aki mecénását VALAMILYEN OKBÓL mindig köpködi, valamint adva van egy, az ellenzéki oldalon néha mazochista imádattal fetisizált Bokros Lajos a széviör (SAVIOR) aki úgy baloldali, hogy nem az, megszorítana, de azért milyen jó fej má, meg okos na ne..

Összefoglalva; a fideszes építőipari vállalat épít egy egyetemet a Sorosnak, ahol képezhetik a Soros-bérenc ügynököket.

ceu
A CEU Nádor utcai új épületének homlokzata (kép: magyarepitok.hu)

Itt van tehát három ember, akinek sorsa és élete – a fideszes oligarchák mintájára – azért mégiscsak valahol összeér, de a fideszes oligarchák mintájára neveik közé letett egyenlőségjeleket mégis nehéz lesz értelmezni. Gondolatébresztésnek mindenesetre kitűnő játék. Nézzük csak!

Soros György=Orbán Viktor=(Bokros Lajos) Csak azért tettem zárójelbe, mert ő amúgy odavaló.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!